Λίστα με περισσότερες από 100 εντολές ελέγχου για εύπορους φορολογούμενους από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή εκδόθηκαν αυτό τον μήνα και εστάλησαν αρμοδίως.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", σε ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου, πρόκειται για φυσικά πρόσωπα που εντοπίστηκαν από το ειδικό λογισμικό ελέγχου προσαύξησης περιουσίας που "τρέχει" στην ΑΑΔΕ από τον περασμένο χρόνο. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν να διενεργούνται, καθώς η ΑΑΔΕ εντόπισε «ύποπτες» κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενδιαφερομένων ή κενά στις φορολογικές δηλώσεις προηγουμένων ετών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί για τον έλεγχο με επιστολή της ΑΑΔΕ, χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για προφανείς λόγους. Είναι όμως βέβαιο ότι θα ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί για να ελεγχθούν όλες οι κινήσεις, ενώ θα ανασυρθούν και οι φορολογικές δηλώσεις προηγουμένων ετών, για να γίνουν συγκρίσεις και έλεγχοι.

Οι δε έλεγχοι των τραπεζικών λογαριασμών, θα αφορούν τόσο τις κινήσεις εσωτερικού, όσο και αυτές του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Αρχή, με προτεραιότητα, σε υποθέσεις που πρόκειται να «κλείσουν» στα τέλη του 2018, αφορούν δηλαδή τη χρήση 2012, έτσι ώστε να μην προλάβουν να παραγραφούν.

Με βάση τις εντολές του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, με τις εντολές ελέγχου οι υπόχρεοι πληροφορούνται ότι έχουν τη δυνατότητα, μέχρι να τους κοινοποιηθεί το σημείωμα με το διορθωτικό προσδιορισμό του φόρου που θα προκύψει από τον έλεγχο, να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις για τις εκκρεμείς υποθέσεις τους.