Έφτασε η ώρα για το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Εφήβων (U18) με την επωνυμία Promitheas X-mas Cup 2018, που θα διοργανώσει από 26-28 Δεκεμβρίου 2018 ο Προμηθέας Πάτρας στα νέα ιδιόκτητα γήπεδά του, στον Καστελλόκαμπο, με τη συμμετοχή του Πρωταθλητή Ελλάδας 2018 στους Έφηβους, Ολυμπιακού, των πανίσχυρων Άρη και ΠΑΟΚ (με 5 και 4 πρωταθλήματα Ελλάδας, αντίστοιχα) και φυσικά του οικοδεσπότη δευτεραθλητή Ελλάδας, Προμηθέα Πάτρας.

Ενδεικτικό της δυναμικότητας του Τουρνουά που θυμίζει Final-4 Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι πως οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν καταλάβει τις 3 από τις 4 πρώτες θέσεις στα τελευταία 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων κι επομένως όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το τουρνουά θα θαυμάσουν υψηλής ποιότητας μπάσκετ, απολαμβάνοντας παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως Προμηθέας και Ολυμπιακός είναι αήττητοι φέτος, καθώς ο Ολυμπιακός προηγείται στον Α' Όμιλο της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. με 13 νίκες, ενώ 14 νίκες φέτος έχει η ομάδα του Ανδρέα Κεσαπίδη.

ΠΑΟΚ και Άρης, από την πλευρά τους, κονταροχτυπιούνται στον Α' Όμιλο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., και ισοβαθμούν με 9 νίκες και 1 ήττα, καθώς και οι δύο έχουν επικρατήσει στην έδρα του αντιπάλου τους (με 68-42 ο ΠΑΟΚ και με 69-66 ο Άρης). Το πρόγραμμα του Τουρνουά (Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά σε live streaming από το Promitheas TV στο Youtube):

Τετάρτη 26/12

19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs ΠΑΟΚ

21:00 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ vs AΡΗΣ. 

Πέμπτη 27/12

16:30 AΡΗΣ vs ΠΑΟΚ

18:30 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. 

Παρασκευή 28/12

11:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs AΡΗΣ

13:00 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ vs ΠΑΟΚ. 


Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά Παίδων στα νέα γήπεδα του Προμηθέα

Η νέα χρονιά θα κάνει ποδαρικό για το σύλλογο με τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά Παίδων στα νεόδμητα γήπεδα του Προμηθέα στον Καστελλόκαμπο.

Από τις 2 ως τις 4 Ιανουαρίου, το Παιδικό Τμήμα του Προμηθέα  θα φιλοξενήσει τις αντίστοιχες ομάδες του Δούκα, του Πανιωνίου και της Στιίντα Βουκουρεστίου, σε μια διοργάνωση υψηλού αγωνιστικού επιπέδου.

Πέρα από τους... συνήθεις υπόπτους των τελικών φάσεων των πανελληνίων πρωταθλημάτων, η τριάδα των φιλοξενούμενων ομάδων κλείνει με τη Στιίντα Βουκουρεστίου, μια ομάδα που τρέχει ένα φιλόδοξο project στα τμήματα υποδομής της, έχοντας ως απώτερο στόχο την τροφοδοσία της Εθνικής Ρουμανίας με αθλητές υψηλού επιπέδου.