Μία από τις πιο όμορφες ιστορίες του Όσκαρ Ουάιλντ διάλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για την Παιδική του Σκηνή.

Πρόκειται για το Φάντασμα του Κάντερβιλ μια ιστορία που μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία χωρίς ιδιοτέλεια. Μία παράσταση που γοήτευσε τους μαθητές της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.  

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας την εορταστική περίοδο για όλη την οικογένεια, στις 25, 26 και 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 και στις 30 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ.. Επίσης  στις 2 και 5 Ιανουαρίου στις 17:00 και 6 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ.

Η ιστορία…

Μια παλιά ιστορία μας λέει πως, εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλική επαρχία, στον Πύργο του Κάντερβιλ κυκλοφορεί ένα φάντασμα: ο Σερ Σάιμον Κάντερβιλ- ο παλιός ιδιοκτήτης του πύργου. Η είδηση πως ο πύργος είναι στοιχειωμένος διαδίδεται γρήγορα. Κανένας δεν θέλει πια να μένει εκεί, για εκατοντάδες χρόνια… μέχρι το 1930, όπου καταφθάνει η πενταμελής οικογένεια Όουτις, από την μακρινή Αμερική. Οι αλλόκοτες φήμες που ακούγονται για το φάντασμα δεν τους τρομάζουν εύκολα και η ατμόσφαιρα στον πύργο θα αλλάξει με την ζωηρή τους παρουσία…

Ο Όσκαρ Γουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά για την διαχείριση του φόβου φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του.


Συντελεστές:

Διασκευή κειμένου Άντρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη.

Σκηνικά –κοστούμια: Μαντώ  Ψυχουντάκη.

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κίνηση : Μαρίζα Τσίγκα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου:  Σωτηρία Τσιάτα.

Παίζουν: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.

Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Πληροφορίες:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων- Κρατήσεις: 2610 273613 και kai www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων:

4 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους μεγάλους

Οικογενειακό εισιτήριο: 3 άτομα 12 ευρώ 4 άτομα 15 ευρώ.