Η νέα γενιά της Πάτρας θέλει να μείνει μακριά από ταμπέλες, στερεότυπα και χαρακτηρισμούς, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα. 

Μόνο έτσι μπορεί να νικήσει το μίσος που πηγάζει μέσα από το ρατσισμό και το φασισμό. Η Πάτρα (και οι νέοι της κυρίως) είναι μία πόλη που έχει δείξει ότι μπορεί και δέχεται το διαφορετικό και ότι παρά τα ταμπού των παλιότερων γενεών, ξέρει να αγαπάει και να αντιστέκεται σε όσα την... μαθαίνουν να μισεί. 

Έχει δείξει με διάφορους και ποικίλους τρόπους ότι δεν ανέχεται το ρατσισμό, την ομοφοβία και τις "ταμπέλες" που οδηγούν στον ψυχολογικό εκφοβισμό και πολλές φορές στη βία. Ένας από τους τρόπους που το δείχνει αυτό είναι και τα... ίχνη της σωρού ενός νεκρού ανθρώπου που έχει υποστεί όλη αυτή τη βία, έχοντας μέσα του αυτούς τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς η κοινωνία του έχει αποδώσει. 

Τα ίχνη που υπάρχουν στον πεζόδρομο της Παντανάσσης στο ύψος της Κορίνθου και της Κανακάρη τα οποία περνούν το δικό τους μήνυμα στον περαστικό, είναι φτιαγμένα από την ομάδα Blender Patras. Ένα μήνυμα που θα πρέπει να ακουστεί: Όχι άλλοι "νεκροί" άνθρωποι, άνθρωποι που κουβαλούν μέσα τους τη βία μιας κοινωνίας που ψάχνει να βρει εξιλαστήρια θύματα.