Μύρισαν Χριστούγεννα στην ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου με το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης να είναι όλο τον Δεκέμβριο επί ποδός και να παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις κερνώντας γλυκίσματα! Όλοι οι μαθητευόμενοι μάγειρες της σχολής δεν σταμάτησαν να “πλάθουν” λιχουδιές και να τις φουρνίζουν για να υποδεχθούν τον καθιερωμένο μήνα εκδηλώσεων ενόψει των γιορτών.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου σύσσωμη η ΕΠΑΣ Μαθητείας Μεσολογγίου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου της Achaia Clauss στην Πάτρα. Οι μαθητές της σχολής ξεναγήθηκαν στα κελάρια και τις κάβες του οινόκαστρου, δοκίμασαν ποικιλίες κρασιών, όπως την γνωστή Μαυροδάφνη Πατρών και ενημερωθήκαν για την ιστορία της πρώτης ελληνικής οινοποιίας, που δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα, τους τρόπους παλαίωσης και συντήρησης των κρασιών και τον συνδυασμό τους με το φαγητό.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης ήταν καλεσμένο στην 5η γιορτή “Ελαίας” που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου στο Αγγελόκαστρο. Εκεί στους μαθητευόμενους μάγειρες ζητήθηκε η παρασκευή εδεσμάτων με βάση το λάδι. Έτσι λοιπόν οι μαθητές ανταποκρίθηκαν και παρουσίασαν ένα μπουφέ με αλμυρές και γλυκές δημιουργίες αλλά και μαγείρεψαν ζωντανά μπροστά στο κοινό όπου απέσπασαν το χειροκρότημα για την δημιουργικότητα και τις γνώσεις τους.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου ήταν χορηγός στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Πνευματικού Κέντρου της πόλης και έτσι οι μαθητευόμενοι μάγειρες με ένα μπουφέ με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα κερνούσε με χαμόγελο και ευχές τους εκατοντάδες επισκέπτες της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές οι μαθητευόμενοι μάγειρες βρίσκονταν στο ξύλινο σπιτάκι της πλατείας Μπότσαρη στο Μεσολόγγι και μοίραζαν με ενθουσιασμό μελομακάρονα και ευχές στους περαστικούς!