Λάμψη αστέρων είχε το απόγευμα της Πέμπτης η Veso Mare, στην Πάτρα, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον καινοτόμο θεσμό της World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG).  

Πρόκειται για το event "200 Μέρες από την εκδήλωση του WOGG" ("WOGG Countdown event"), για το οποίο έγινε "παρέλαση" αστέρων της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής από το εμπορικό κέντρο, ενώ παρευρέθηκε και πλήθος Πατρινών, στην παρουσίαση που έγινε στις αίθουσες της Odeon. 

Μεταξύ των αστέρων που ήρθαν στην Πάτρα για την εκδήλωση αυτή ήταν ο κορυφαίος Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βλάσης Μάρρας, η Βασιλική Μιλλιούση και γενικότερα όλη σχεδόν η εθνική ομάδα, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Πατρινός πρωταθλητής Νίκος Ηλιόπουλος που είναι άλλωστε και ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος. 

Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή και ο αριθμός των επίσημων προσκεκλημένων που παρακολούθησαν την προβολή του όλου θέματος, ξεπέρασε τους 900. Το όλο event περιείχε επίδειξη με τη δοκό της Κομανέτσι, που έκανε η αθλήτρια Εβελίνα Μάγια, με την συνοδεία πιάνου, ενώ υπήρχε μπουφές, κρασί και πολλά δώρα με happenings και εκπλήξεις. 

Οι θεατές που βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το όλο εγχείρημα και το σκεπτικό του World Outdoor Gymnastics Gala, ενώ στον εξωτερικό χώρο της Veso Mare, έγινε επίσης μία ακόμα επίδειξη με τραμπολίνο από τους αθλητές Νίκο Σαββίδη, Απόστολο Κουταβά, Λίλα Κασάπογλου, Γιάννη Τοπτίδη, Μάριο Γράψα και Κώστα Γράψα. 


Το event, σύμφωνα με τους διοργανωτές του είχε απόλυτη επιτυχία, όχι μόνο από πλευράς προσέλευσης κόσμου, αλλά και από την άποψη ότι ο κόσμος ενημερώθηκε και έδειξε ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την αθλητική εκδήλωση που θα γίνει στις 7 Ιουλίου του 2019 στο Καλλιμάρμαρο, σε αυτόν τον ιερό χώρο του κλασικού αθλητισμού. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ιδέα ξεκίνησε από την Πάτρα και η διοργάνωση του που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΕΟΓ, έχει σαν σκοπό της να μετατρέψει World Outdoor Gymnastics Gala σε θεσμό. 

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γκαλά των τριών Ολυμπιακών αθλημάτων της Γυμναστικής (Ενόργανη Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική και Τραμπολίνο) στο οποίο μεγάλοι αθλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με τον τέλειο ψηφιακό τους εαυτό. 

Η κάθε ψήφος έχει συγκεκριμένη χρηματική αξία, ενώ με βάση την ψηφοφορία του κοινού, οι αθλητές θα αμειφθούν με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.