Όλα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο τους για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου του Παλαιού Αρσάκειου, στην Πάτρα, το οποίο "ψυχορραγούσε" τους τελευταίους μήνες και εξακολουθεί να είναι σε άθλια κατάσταση. 

Οι υπογραφές μεταξύ του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη και του εργολάβου που ανέλαβε το έργο έπεσαν και έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα, από τις αρχές του 2019, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του ιστορικού κτιρίου της Μαιζώνος που θα μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο, με τον δήμο να στεγάζει εκεί τις περισσότερες υπηρεσίες του. 

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει το Παλαιό Αρσάκειο θα φιλοξενήσει σχεδόν όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, αφού το κτίριο είναι μεγάλο και υπάρχουν πολλές αίθουσες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό. Όμως τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων αναμένεται να παραμείνουν στα κτίρια της Μαιζώνος που ανήκουν στην δημοτική περιουσία και αυτά. 

Πάντως, το όλο έργο που θα γίνει μέσα από το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, θα γλιτώσει τον δήμο από ένα τεράστιο κόστος που πληρώνει αυτή την στιγμή για το μίσθωμα των κτιρίων που έχει ενοικιάσει για να στεγάσει τις δημοτικές του υπηρεσίες. Το έργο είχε καθυστερήσει εξαιτίας της διαμάχης που είχαν δύο εργολάβοι, μια διαμάχη που είχε πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων. 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν πλέον άμεσα και το κτίριο του Παλαιού Αρσακείου θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2020. Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι εργασίες δεν θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα του και την τεχνική που υπάρχει στην νεοκλασική του αρχιτεκτονική, ενώ έχει προβλεφθεί για να φιλοξενήσει στους χώρους του, πέρα από δημοτικές υπηρεσίες και πολιτιστικές δράσεις.

Είναι, άλλωστε, ένα κτίριο "στολίδι" για το κέντρο της Πάτρας που με το έργο αυτό σώζεται από την φθορά και αξιοποιείται, ύστερα από πολλά χρόνια.