Μια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Πάτρα, στον χώρο του Pas Mal. 

Μια έκθεση που έχει σαν σκοπό της να αναδείξει τα χρώματα της αισιοδοξίας και της ομορφιάς, με υπέροχα έργα που αποπνέουν την χαρά της ζωής, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ίδιας της τέχνης. 

Η τέχνη είναι αυτή που ταυτίζεται με την ψυχή του ανθρώπου, και κατά συνέπεια, του δίνει την δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί της, βγάζοντας μέσα από τα έργα της τον συναισθηματικό κόσμο του δημιουργού, αλλά και αυτού που παρατηρεί, του φίλου της τέχνης που θέλει να ανακαλύψει διάφορες πτυχές του εαυτού του, των σκέψεων του και των συναισθημάτων του ακόμα.


Η τέχνη βοηθάει την ψυχή να είναι αυθεντική, δίνοντας σου την δυνατότητα να είσαι σε συνεχή επικοινωνία μαζί της, φτιάχνοντας γέφυρες και με άλλους κόσμους, ορατούς και αόρατους, κάνοντας σε να ταξιδέψεις, πέρα από τη λογική και τον χρόνο. 

Ένας τρόπος για να είμαστε σε επαφή με την ψυχή μας, είναι να είμαστε σε επαφή με την τέχνη και τους δημιουργούς της και σε αυτό το μοτίβο κινείται αυτή η έκθεση έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη του Ιανουαρίου φιλοξενεί τα έργα σπουδαίων και καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών όπως του Γιώργου Σταθόπουλου, του Χριστόδουλου Γκαλτέμη του Νίκου Καλατζή και πολλών άλλων ενώ τα έργα θα εναλλάσσονται μέχρι το τέλος της διαρκείας της.


Παρουσιάζονται έργα των οποίων το κάθε ένα αφηγείται τη δική του ποιητική και παραμυθένια ιστορία σε ένα χώρο τελείως διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει να γίνονται τέτοιου είδους δραστηριότητες, στοιχείο που κάνει αυτή την έκθεση αυτομάτως ξεχωριστή.

Η βαθιά παιδεία και καλλιέργεια των εικαστικών, άλλωστε, είναι έκδηλη, προσφέροντάς σε αυτούς την έμπνευση και σε μας εκπλεπτυσμένα έργα υψηλής αισθητικής.


Οι Πατρινοί έχουν αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια ενώ έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού δείχνοντας έτσι ότι η τέχνη δεν είναι απρόσιτη και στις μικρότερες ηλικίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται χάρη στην ευγενική διάθεση του ιδιοκτήτη του Pas Mal, Σάκη Μαλαφούρη.