Αυξημένα μέτρα έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και η Άμεση Δράση Πατρών για αυτές τις ημέρες των γιορτών. 

Εξαιτίας της πολυκοσμίας που υπάρχει αυτές τις ημέρες στο κέντρο της πόλης, σε εμπορικά καταστήματα, σε σούπερ μάρκετ και γενικότερα στην αγορά, ο αριθμός των μικροκλοπών και της παραβατικότητας έχει παρατηρηθεί κάθε χρόνο ότι παρουσιάζει μία αυξητική τάση. 

Η Άμεση Δράση Πατρών έχει προχωρήσει στην αύξηση των περιπολιών σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου, αλλά και των συνοικιών της πόλης, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο αυτό ή τουλάχιστον να μειωθούν τα κρούσματα. 

Η εντολή που έχει δώσει η διοίκηση της Άμεσης Δράσης Πατρών είναι σαφής και μιλάει για ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών έξω από τράπεζες, από μεγάλα καταστήματα, από ιερούς ναούς, αλλά και από σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, με συνεχείς περιπολίες όλο το 24ώρο και κυρίως τις ώρες αιχμής. 

Παράλληλα, η Άμεση Δράση Πατρών βρίσκεται σε συνεργασία με την Τροχαία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό που αυτές τις μέρες εντείνεται, ειδικότερα στο κέντρο, με τα διπλοπαρκαρίσματα και την παράνομη στάθμευση οχημάτων να κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.