Oi "ουρές" που ξεκίνησαν από το βράδυ της Πέμπτης μπροστά στα ΑΤΜ των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Πάτρας, συνεχίστηκαν και το πρωί της Παρασκευής. 

Οι συνταξιούχοι έτρεξαν από το... ξημέρωμα της Παρασκευής στις τράπεζες για να "σηκώσουν" τα χρήματα από τις συντάξεις του Ιανουαρίου που καταβάλλονται νωρίτερα, λόγω των γιορτών.

Έτσι, με το που άνοιξαν οι τράπεζες παρατηρείται από νωρίς μία αυξημένη κίνηση, με τους συνταξιούχους να προσπαθούν να εξυπηρετηθούν, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα δουν κάποια έστω και μικρή μείωση στις συντάξεις τους. 

Όπως έχει ανακοινωθεί τα ποσά για τους συνταξιούχων του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, Ταμείων του Υπουργείου Εργασίας καθώς οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη έχουν πληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 27 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη. Πέρα από τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου μπαίνουν και τα χρήματα του οικογενειακού επιδόματος.