Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας με το βουλευτή του ΚΚΕ Αχαΐας κ. Νικόλαο Καραθανασόπουλο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας Φώτης Κατριβέσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος και μέλος της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής Αθανάσιος Κουμούτσος και η Γενική Γραμματέας κα. Αλεξάνδρα Κατσαϊτη, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος των Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοσίου Τομέα Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ΠΟΜΗΤΕΔΥ  Ιωάννης Μπαϊκούσης.

Στην συνάντηση αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΕΕΤΕΜ για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. και την η πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στην βουλή από 6 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Αναλύθηκαν τεκμηριωμένα οι θέσεις της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, τόσο στον ιδιωτικό τομέα των έργων, όσο και στο δημόσιο (δημόσια έργα) από τον Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας Φώτης Κατριβέσης και τα υπόλοιπα  μέλη.

Για το δημόσιο τομέα, αναλύθηκαν οι θέσεις και προτάσεις, από τον Πρόεδρος των Πτυχιούχων Μηχανικών Δημοσίου Τομέα Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ΠΟΜΗΤΕΔΥ  Ιωάννη Μπαϊκούση, για την θέση των Πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε. στην δημόσια διοίκηση και την συμβολή των στα έργα και στις τεχνικές υπηρεσίες, υπουργείων, ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού και στους οργανισμούς του δημοσίου. Επίσης τόνισε ιδιαίτερα το πρόβλημα που δημιουργεί το προβάδισμα των κατηγοριών, στην εξέλιξη των πτυχιούχων Μηχανικών σε θέσεις ευθύνης, καθώς τη μη θεσμοθέτηση μέχρι σήμερα πόρου, αντίστοιχου των διπλωματούχων μηχανικών.  

Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση και την πρόταση της επιτροπής Γαβρόγλου που μας γυρίζει 50 χρόνια πίσω, καθώς και για το ρόλο του ΤΕΕ (επιμελητήρια) στην Ελλάδα

Σε αρκετά σημεία υπήρξε ταύτιση απόψεων και θέσεων.

Του επιδόθηκε υπόμνημα για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών και για τα θέματα των οργανισμών των υπηρεσιών σε θέσεις ευθύνης, καθώς επίσης και για την αναθεώρηση του Συντάγματος, στο άρθρο 16 παρ. 7 που αναφέρεται στην Ανώτατη και Ανώτερη Εκπαίδευση.

Τέλος του ζητήθηκε να μεταφέρει στον Πρόεδρο του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα το αίτημα για ΑΜΕΣΗ συνάντηση με τις ηγεσίες της ΕΕΤΕΜ & ΠΟΜΗΤΕΔΥ. λόγω του κατεπείγοντος του θέματος.