Το Σωματείο Ιπποκράτης αναφέρει σε ανακοίνωση του τα παρακάτω:

"Η Διοίκηση του Νοσοκομείου χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, όπως το έχουμε πει κατ΄ επανάληψιν, χωρίς να έχει τις ανάλογες κτιριακές υποδομές, προχώρησε στην μεταστέγαση των υπηρεσιών του 409 και του ΝΝΘώρακος, στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα τις πάμπολλες άστεγες κλίνες και υπηρεσίες και βεβαίως τις τεράστιες δυσλειτουργίες σε πάρα πολλά δυστυχώς τμήματα και υπηρεσίες.

Ένα εξ΄ αυτών των τμημάτων που ¨υποφέρει¨ είναι και το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, το οποίο λειτουργεί σε απαράδεκτους χώρους, όπως χαρακτηριστικά  αναφέρει και ο εκεί Διευθυντής με σχετική επιστολή του που συνημμένα σας κοινοποιούμε, σε χώρους που σαφώς δεν ενδείκνυται για την συγκεκριμένη λειτουργία.

Το εν λόγω τμήμα, όπως το είχαμε αναδείξει πριν από την μεταστέγασή του, αλλά και μετά, λειτουργεί σε μικρούς χώρους, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές. Σε χώρους όπου δεν χωράνε να αναπτυχθούν όλες οι αναγκαίες και απαραίτητες κλίνες, που στριμώχνονται για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών και της μεγάλης δουλειάς του προαναφερόμενου τμήματος.

Λειτουργεί όπως το έχουμε ξαναπεί, σε χώρους όπου το εξωτερικό αιματολογικό Ιατρείο συνυπάρχει με την μονάδα χημειοθεραπείας, τμήματα και ασθενείς που  εκτίθενται στη κοινή θέα του διαδρόμου που διέρχεται από το τμήμα, που είναι πέρασμα προς την πυρηνική και όχι μόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους σχετικό και μάλιστα ευαίσθητο τμήμα και κατ΄ επέκταση ασθενείς.

Βέβαια πέρα από τα προαναφερόμενα, το εν λόγο τμήμα λειτουργεί με 1 ½ Ιατρό, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Διευθυντής του (1 αποσπασμένος στην Αθήνα και ένας κάποιες ημέρες στο ΠΠΝΡΙΟΥ) και χωρίς την ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, όπως και σε άλλα τμήματα, πρόβλημα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μέσα από τους Συναδέλφους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας, κάτι που το έχουμε προτείνει, αλλά που δυστυχώς η Διοίκηση κωφεύει προκλητικά, όπως κάνει σε πάρα πολλά ζητήματα-προτάσεις και αιτήματα.

Όλα αυτά που εμείς το επαναλαμβάνουμε, τα είχαμε αναδείξει και πριν την μεταστέγαση ότι θα συνέβαιναν και μετά και που αντί τότε όλοι να συμπορευτούν μαζί μας, ενάντια στις επιπολαιότητες του Διοικητή, όλοι έτρεχαν να στεγαστούν αρπάζοντας χώρους από δω και από κει και μάλιστα με προσωπικούς αυτοσχεδιασμούς, είναι προβλήματα υπαρκτά και σοβαρά.  Είναι προβλήματα που η Διοίκηση και προσωπικά ο Διοικητής, που φέρει τεράστιες ευθύνες γι΄ αυτό το χάλι, απαξιούσε να τα συζητήσει με τους φορείς του Νοσοκομείου και τους άμεσα εμπλεκόμενους Εργαζόμενους, όπως απαξιεί και τώρα σε κάτι αντίστοιχο με τους χώρους του ταχύρυθμου, κάτι που αυτήν την περίοδο είναι επίκαιρο. Αυτά λοιπόν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν κυρίως από την πρακτική και τις επιλογές  της  Διοίκησης, θα βασανίζουν το Νοσοκομείο μας για πάρα πολύ καιρό και μάλιστα έως ότου γίνει η άκρως αναγκαία και απαραίτητη πτέρυγα που διεκδικούμε και που δυστυχώς οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, παρά την δέσμευσή τους, την έχουν παραπέμψει στις καλένδες.

Όπως αντιλαμβάνεστε η διεκδίκηση της νέας πτέρυγας, είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ, όσο αναγκαίος και απαραίτητος είναι ο φερέγγυος διάλογος με την Διοίκηση, ή αν το θέλετε η ύπαρξη μιας ΝΕΑΣ πλέον Διοίκησης, που να έχει όραμα, να συνδιαλέγεται, να επιλαμβάνεται των προβλημάτων και να μην τα απαξιώνει όπως τα προαναφερόμενα για τα οποία δεν έκανε απολύτως τίποτε, έστω από τον Σεπτέμβρη και μετά, που έχει πάρει και την συνημμένη επιστολή του Διευθυντή του Αιματολογικού τμήματος.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ΝΕΑ Διοίκηση, να συζητά και να λύνει τα προβλήματα και βεβαίως να μην δημιουργεί περισσότερα από την λειτουργία της και την πρακτική της."