Το δικό τους Χριστουγεννιάτικο χωριό ετοιμάζουν κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Γηροκομείου και τα μέλη του εκεί πολιτιστικού συλλόγου.

Ένα χωριό που φτιάχνουν κάθε φορά μόνοι τους, χωρίς την βοήθεια κανενός φορέα, με μοναδικά τους εφόδια, το μεράκι, την διάθεση και την προσφορά για την περιοχή τους, αλλά και την δίψα που έχουν και οι ίδιοι για να αισθανθούν ξανά παιδιά, να ζήσουν το παραμύθι και την μαγεία των Χριστουγέννων, μπαίνοντας στο κλίμα των γιορτών. 

Και φέτος λοιπόν είναι όλα έτοιμα στην πλατεία Κυδωνιάτη, εκεί που στήνουν κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το σπιτάκι με τους λουκουμάδες, η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, όλα είναι έτοιμα και μας περιμένουν για να μας υποδεχτούν, βάζοντας μας και εμάς στο πνεύμα των γιορτών, μέσα σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί με αγάπη. 


"Μοναδικός σκοπός μας κάθε χρόνο που προχωρούμε σε αυτές τις εργασίες και τις κατασκευές είναι η διάθεση μας για να κάνουμε πιο όμορφη και πιο γιορτινή την περιοχή μας" τονίζει η ταμίας του συλλόγου, Εύη Τριαδά και μία από τις πολλές εθελόντριες που εργάζονται εδώ και ένα μήνα, καθημερινά σχεδόν, για να φτιαχτεί αυτό το υπέροχο χωριό, στο Γηροκομείο. 

Ένα χωριό που έχει γίνει θεσμός για την περιοχή και όχι μόνο πλέον. Τα εγκαίνια του φετινού Χριστουγεννιάτικου χωριού θα γίνουν την Παρασκευή στις 18:00 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και το Σαββάτο, με τους κατοίκους και τα μέλη του συλλόγου να υποδέχονται ως καλοί οικοδεσπότες τους Πατρινούς που θα το επισκεφτούν, βάζοντας τους στο κλίμα και στην μαγεία των γιορτών.  

Η ατμόσφαιρα θα είναι ζεστή, Χριστουγεννιάτικη, κουκλίστικη, βγαλμένη από κάποιο από αυτά τα παραμύθια που μας διάβαζαν σαν ήμασταν μικρά παιδιά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


Στα εγκαίνια του χωριού θα πάρουν μέρος η χορωδία και τα χορευτικά του συλλόγου, ενώ θα προσφέρονται λουκουμάδες και άλλες υπέροχες Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, σπιτικές, φτιαγμένες από τα χεράκια των εθελοντριών και των μελών.

Οι ετοιμασίες κορυφώνονται και το μεγαλύτερο μέρος από αυτές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η παρέα που συμμετείχε στην διαμόρφωση του σκηνικού που θα δούμε στην πλατεία δεν είχε στάνταρ αριθμό, κυμαίνονταν από τα 5 έως και τα 25 άτομα, βάζοντας όμως κάθε φορά και την ψυχή τους, ακόμα για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες μας καλούν να ανέβουμε μία από αυτές τις ημέρες στο όμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας Κυδωνιάτη. Κι η αλήθεια είναι ότι αξίζει τον κόπο.