Ο διασημότερος μυστικός πράκτορας του κινηματογράφου, James Bond, έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού και μάλιστα πρέπει να λάβει βοήθεια από την υπηρεσία του για να το ξεπεράσει, υποστηρίζουν ακαδημαϊκοί.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας υπολόγισαν ότι ο πράκτορας 007 πίνει κατά μέσον όρο 4,5 ποτά στις 24 ταινίες.

Μάλιστα, στην ταινία του 2008 «Quantum of Solace, έσπασε κάθε ρεκόρ καταναλώνοντας 240 ml αλκοόλ σε μια καθισιά, ποσότητα που «θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιους ανθρώπους».

«Ο Bond έχει πιει πάρα πολύ και διαρκώς επί έξι δεκαετίες και έχει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού» συμπεραίνει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Medical Journal of Australia».

Επισημαίνει, δε, ότι αφού πιει υπερβολικά ο Bond έχει επικίνδυνες συμπεριφορές, καθώς μπλέκει σε καβγάδες, οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα, τζογάρει και κάνει σεξ με τον εχθρό έχοντας στο κρεβάτι μαχαίρια ή πιστόλια.

Οι πανεπιστημιακοί συστήνουν στους ανωτέρους του 007 να μειώσουν το στρες στο οποίο υποβάλλεται και να δημιουργήσουν ομάδα συνεργατών που να τον βοηθούν στις αποστολές του.