Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια που τσακώνονται έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα υγείας και να πεθάνουν πρόωρα.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να συμπεριφέρονται και οι δύο εξίσου εκρηκτικά την ώρα της μεταξύ τους διαφωνίας. Ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Αριζόνας, οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο αντίδρασης 192 ζευγαριών σε βάθος χρόνου 32 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν τα ζευγάρια αντιδρούν διαφορετικά στους καβγάδες δημιουργείται στρες, το οποίο σωρεύεται και υπονομεύει την υγεία τους.

Χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου αποδείχτηκε ότι έχουν τα ζευγάρια που εξέφραζαν αμοιβαία τα αισθήματά τους, με το ποσοστό του άνδρα να μην υπερβαίνει το 24% και της γυναίκας το 18%.

Στα ζευγάρια όπου και οι δύο καταπίεζαν τα συναισθήματά τους τα ποσοστά διαμορφώνονταν σε 35% για τον άνδρα και παρέμενε στο 18% για τη γυναίκα, ενώ στις περιπτώσεις που υπήρχε διαφοροποίηση στο στιλ έκφρασης ο κίνδυνος σχεδόν διπλασιαζόταν και για τα δύο φύλα.

Όταν ο άνδρας ήταν περισσότερο εκδηλωτικός από τη γυναίκα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου άγγιζε το 51% για εκείνον και το 36% για εκείνη, ενώ στην αντίστροφη περίπτωση ο δικός του κίνδυνος διαμορφωνόταν στο 49% και ο δικός της στο 28%.

Πηγή: Espresso