Το όνομα της Mιρέλλας Παπαοικονόμου είναι συνδεδεμένο με κάποιες από τις πιο ωραίες τηλεοπτικές μας αναμνήσεις. Η σεναριογράφος που τώρα ετοιμάζεται, είκοσι χρόνια μετά, για τη συνέχεια του «Λόγω Τιμής», ξετυλίγει μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και ταξίδια, πραγματικά και του μυαλού.

«Είμαστε στις υπογραφές με τον Σκάι για το “Λόγω τιμής”. Θα γυρίσουμε έναν πρώτο κύκλο δώδεκα επεισοδίων κι αν πάνε όλα καλά θα υπάρξει κι ένας δεύτερος, με άλλα δώδεκα. Την παραγωγή την ξεκινάμε εμείς με συνεργάτες χορηγούς και δίνουμε στο κανάλι δύο προβολές, μετά επιστρέφει σ΄εμάς η σειρά. Για την σειρά συζητούσαμε με 3-4 κανάλια, αλλά όταν ήρθε η πρόταση από τον Σκάι και τον Λοϊζο Ξενόπουλο, ήταν η καλύτερη κι έτσι προχωράμε. Με τα παιδιά το συζητάμε από πέρυσι. Όταν βγήκε το teaser και είδαμε την ανταπόκριση από το κοινό, το πήραμε πια πολύ σοβαρά.

Το “Λόγω τιμής” δεν είναι σαν τις άλλες, τις δικές μου σειρές, με αρχή, μέση και τέλος. Εδώ μιλάμε για την ιστορία μιας παρέας συμμαθητών από την Πάτρα που έρχονται στην Αθήνα για σπουδές. Παρακολουθούμε τις ζωές και τις σχέσεις τους. Οπότε όλο αυτό μπορεί να κρατήσει ένα, δύο, όσα χρόνια θέλουμε. Σαν κομμάτια ζωής. Αυτά τα παιδιά είχαν δώσει ένα “λόγω τιμής” πως θα παραμείνουν φίλοι για πάντα.

Είχα μια απόλυτη ταύτιση με το Mega. Λυπήθηκα πάρα πολύ και ομολογώ ότι κάποια στιγμή θύμωσα κιόλας, θύμωσα πολύ. Πως γίνεται να άφησαν έναν τέτοιο κανάλι, με αυτή την περιουσία, να κλείσει; Είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσαν να το σώσουν και δεν το έκαναν.

Το «Νησί» ήταν η τελευταία μου σειρά, και η μοναδική χωρίς δικό μου σενάριο. Ξεκίνησε μαζί με την αρχή της κρίσης. Είχαν την τόλμη ο Πέτρος ο Μπούτος και ο Λοίζος Ξενόπουλος να πουν το “ναι” για μια παραγωγή ιδιαίτερα ακριβή. Τους βγήκε σε καλό. Μπορεί να μην έβγαλαν τα λεφτά που έδωσαν, αλλά άξιζε τον κόπο...