Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων στη Δημοκρατία χαρακτήρισε την επίθεση στον ΣΚΑΙ, με δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ειλικρινή του συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του σταθμού.

«Η αστυνομία επιτέλους να βρει τους δράστες, για να τελειώνουμε με τα φαινόμενα τρομοκρατίας που κάνουν την επανεμφάνισή τους», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκρηξη στο ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «δυστυχώς εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση από μια μολότοφ σε ένα καλάσνικοφ δεν είναι μεγάλη». «Αυτή η ανοχή στη βια, από τη βια μικρής έντασης μέχρι και ένα απαράδεκτο τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όταν γίνεται διαχωρισμός με πολιτικά κριτήρια μεταξύ καλής και κακής βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» σημειώνοντας ότι «αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα με ευθύνη της κυβέρνησης βλέπουμε ότι έχει παρανέργειες».

«Όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους, όλοι χωρίς αστερίσκους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στου εργαζόμενους του ΣΚΑΙ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας «να σταματήσει η ακραία πόλωση και η στοχοποίηση».

«Το ακραίο κλίμα της στοχοποίησης και της πόλωσης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς, ας κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω για να δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ν.Δ.