Παράπονα έχουν αρκετές συνοικίες της Πάτρας, έξω από το κέντρο της πόλης, "φωνάζοντας" ότι ο εορταστικός στολισμός, όχι μόνο δεν είναι αρκετός, αλλά στην ουσία είναι ανύπαρκτος. 

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι συνοικιών όπως του Πετρωτού, του Σαραβαλίου, της Οβρυάς, της Εγλυκάδας και άλλων περιοχών που βρίσκονται στα προάστια της πόλης, φέτος, ενώ άλλες χρονιές υπήρχαν έστω και μικρά σημάδια που πρόδιδαν ότι έχουμε Χριστούγεννα, αυτή τη φορά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. 

Όλα είναι μέσα στο σκοτάδι. Ειδικότερα, στο Πετρωτό, οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση. Η απάντηση που τους δίνεται κάθε φορά από το Δήμο, ότι δηλαδή η ΔΕΗ είναι αυτή που έχει απαγορεύσει φέτος στα συνεργεία να στολίσουν εορταστικά τις κολόνες, δεν τους αρκεί. 

Αισθάνονται, σύμφωνα με τα όσα λένε, δημότες δεύτερης κατηγορίας, ενώ τονίζουν ότι ακόμα και στις πλατείες των περιοχών τους, όπου οι κολόνες είναι του δήμου, ο στολισμός και ο διάκοσμος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει βρει μία λύση στο ζήτημα προτού φτάσουν οι γιορτές, αφού το θέμα για αυτούς είναι σημαντικό. 

"Έχει να κάνει με την ψυχολογία μας" έλεγε κάτοικος των παραπάνω περιοχών και είναι λογικό. Ο κόσμος των περιοχών αυτών, ζει ένεκα των καταστάσεων που υπάρχουν όλο το χρόνο στο σκοτάδι. Τουλάχιστον τις γιορτινές μέρες ήθελε να δει λίγο φως.