Είναι μία πολύπλευρη προσωπικότητα και φαίνεται ότι καταφέρνει και συνδυάζει ταυτόχρονα πολλά πράγματα μαζί.

Η 22χρονη Δήμητρα Κωνσταντοπούλου κατάφερε στην πρώτη της εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας elite, όχι μόνο να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία, αλλά να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών, πίσω από τη χρυσή Φωτεινή Πλέα και την έμπειρη Σύνη Κατζόγια. 

Η νεαρή ήρθε στην Πάτρα από τη Ζαχάρω της Ηλείας για να σπουδάσει στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολουθεί εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια μαθήματα μουσικής στο Ωδείο, κάνοντας κλασικό πιάνο, κλασικό τραγούδι και αρμονία. Συνδυάζει, δηλαδή, πρωταθλητισμό, μουσική και σπουδές.  

Ο πρωταθλητισμός βέβαια και η πυγμαχία ήρθαν κάπως από μόνα τους, χωρίς η ίδια να τα κυνηγήσει. "Με την πυγμαχία ασχολούμαι περίπου ένα χρόνο, ενώ τους τελευταίους έξι μήνες κάνω προπονήσεις με την Παναχαϊκή" μας λέει. 

"Παλιότερα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα σπορ και τη γυμναστική. Όμως όταν αποφάσισα να χάσω τα περιττά κιλά που είχα, στη συνέχεια έπρεπε να βρω κάτι που να μου αρέσει, έτσι ώστε να εδραιώσω την προσπάθεια μου αυτή, αλλά και τη φυσική μου κατάσταση.

Βρήκα την πυγμαχία που είναι ένα σπορ που μου αρέσει πολύ σε όλα τα επίπεδα και όταν ξεκίνησα να προπονούμαι με την Παναχαϊκή προέκυψε στην πρώτη μου συμμετοχή σε τέτοιους αγώνες και το μετάλλιο". 


Πέρα από την πυγμαχία λατρεύει την μουσική και το τραγούδι.

"Είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και για αυτό παρακολουθώ όλα αυτά τα μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσω εφόδια και γνώσεις πάνω στη μουσική.

Είχα μια συνεργασία το περασμένο καλοκαίρι με το Central Porto της Ναυπάκτου, ενώ έχω τραγουδήσει και σε ορισμένα μαγαζιά της Ηλείας, σε live εμφανίσεις". 

Τα είδη της μουσικής που της αρέσει να τραγουδά είναι ροκ, έντεχνο και κάποια παλιά κομμάτια από το ελαφρολαϊκό. "Το βασικό μου μέλημα σε αυτό το κομμάτι είναι οι σπουδές μου στο Ωδείο γιατί πιστεύω μέσα από την κλασική μουσική και το τραγούδι ξεκινάνε όλα".

Σε ότι αφορά της σπουδές της στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Πατρών, αυτή τη στιγμή είναι στο τέταρτο έτος. "Είναι κάτι που έχω κοπιάσει για να πετύχω εδώ και πολλά χρόνια, αφού από μικρή ήμουν καλή μαθήτρια και μου άρεσε το διάβασμα" μας λέει. 


Στην Παναχαϊκή βρήκε μία δεύτερη οικογένεια. 

"Αυτό που μου αρέσει στην πυγμαχία πέρα από τις προπονήσεις και τους αγώνες είναι ότι στην Παναχαϊκή, αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ο δάσκαλός μου ο Νίκος Πλέας, είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, ενώ το κλίμα είναι καταπληκτικό".

Όμως δεν έχει συγκεκριμένα σχέδια για την πυγμαχία. "Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα συνεχίσω να προπονούμαι και να δουλεύω, ακούγοντας τις συμβουλές του δασκάλου και προπονητή μου. Δεν βάζω στόχο. Αν τώρα μέσα από την προσπάθεια μου αυτή προκύψει και κάποιο ακόμα μετάλλιο, τόσο το καλύτερο". 

Όσο για το τι θα κάνει όταν τελειώσει τις σπουδές της και αν θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τα οικονομικά ή με τη μουσική; "Δεν είναι κάτι σίγουρο. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να κάνω κάτι που να με κάνει ευτυχισμένη σαν άνθρωπο".