Το να έχεις κινητό τηλέφωνο από πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να έχει τα οφέλη του (να σε βρίσκουν οι γονείς σου ή να το χρησιμοποιείς σε περίπτωση ανάγκης) όσο μεγαλώνεις όμως έχει μειονεκτήματα και πίστεψε μας δεν είναι καθόλου λίγα. Το να είσαι 24 ώρες το 24ωρο μπροστά από το κινητό σου, σου στερεί κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Χάνεις πράγματα από την καθημερινότητα σου και αυτό σίγουρα είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να βιώνει. Μήπως λοιπόν είχες σκεφτεί να κάνεις μια αποτοξίνωση από το κινητό σου και τα social media; Αν όχι, μάθε πως ακόμη και μία εβδομάδα χωρίς αυτό έχει απίστευτα οφέλη στον οργανισμό σου, όπως αναφέρει το queen.

Εντάξει στην αρχή προφανώς και δεν θα είναι τόσο εύκολο, όσο ενδεχομένως το φαντάζεσαι, όμως θα δεις πως αν όχι από την πρώτη, από τη δεύτερη κιόλας μέρα, θα το συνηθίσεις και δεν θα σου λείπει. Το concept φυσικά, είναι να διαγράψεις όλες τις εφαρμογές από το κινητό σου, έτσι ώστε να το έχεις μόνο για τηλέφωνα.

-Βρες και κάνε κάποια αγχολυτική δραστηριότητα, η οποία προφανώς δεν συμπεριλαμβάνει να έχεις και το κινητό σου τηλέφωνο μαζί. Διάβασε ένα βιβλίο που ήθελες καιρό αλλά δεν είχες χρόνο, ξεκίνα κάποιο άθλημα ή βρες ένα χόμπι που θα σε κρατάει απασχολημένη και δεν θα νιώθεις πως σου λείπει το κινητό σου.

-Με αυτόν τον τρόπο θα αναθεωρήσεις και τη σχέση σου με την τεχνολογία και θα έρθεις πιο κοντά με τα αγαπημένα σου άτομα. Από το να στηρίζεσαι σε εφαρμογές και social media για να βρεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις και να στηριχτείς επάνω του, δεν είναι καλύτερο να τον έχεις δίπλα σου; Να βλέπεις τις αντιδράσεις του και να μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να τον πάρεις μια αγκαλιά, αν νιώσεις αυτή την ανάγκη;

-Κάνεις ένα reset στον εαυτό σου και την ψυχολογία σου. Η αποτοξίνωση από τα social media δεν είναι τόσο κακή, όσο μπορεί να σου ακούγεται, και να είσαι σίγουρη πως θα κάνει και μεγάλο καλό στην ψυχολογία σου. Θα νιώσεις πνευματικά πιο ξεκούραστη, δεν θα έχεις άγχος και θα είσαι πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη.

Μία εβδομάδα είναι αρκετή για να βάλεις τον εαυτό σου και το μυαλό σου σε μία τάξη, χωρίς φυσικά να επηρεάζεσαι από social media, reactions και status.