«Τα κόμματά μας διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε όλη την πορεία της μεταπολίτευσης. Ως ιδεολογικοί αντίπαλοι αλλά και ως πυλώνες δημοκρατίας είπε μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Μία περίοδος με πολλά θετικά αλλά και με λάθη, παραλείψεις κα συμπεριφορές» σημείωσε και πρόσθεσε: «Σήμερα όμως είναι η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον. Να εγγυηθούμε ότι μετά από τόσες προσπάθειες του ελληνικού λαού η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση. Με στόχο πως θα δημιουργήσουμε ξανά ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη», συνέχισε σημειώνοντας πως βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

«Είναι οι τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδήγησε τη χώρα σε νέο αχρείαστο μνημόνιο και απέτυχε να διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, χωρίς καμία λογική κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε επίσης ότι η συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα, αλλά ανοίγει δρόμο για πολύ περισσότερα στο μέλλον και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει τους Έλληνες.

Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη εθνικής γραμμής, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και μίλησε για βαθιές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. «Εθνική συνεννόηση, αλλά που δεν ταυτίζεται με κυβερνητικές συνεργασίες. Αφορά τα κρίσιμα και ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Αφορά την αναβάθμιση των Θεσμών και τη συνταγματική αναθεώρηση. Η δική μας ευθεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς συνεργάτες του δεν συνεπάγεται ότι έχουμε ρόλο προνομιακού συνομιλητή. Μην μας θεωρούν βολικό συμπλήρωμα.

Να μην σπεύδουν να προεξοφλήσουν τη θέληση και ψήφο του λαού. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε συντηρητικές επιλογές», πρόσθεσε και υπογράμμισε:

«Η δυνατότητα δημιουργίας και σύστασης προγραμματικής συμφωνίας θα καθορίσει και τις δικές μας πολιτικές αποφάσεις και επιλογές».