Συγκινητική και φέτος ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Πάτρας στην δράση των Γιατρών του Κόσμου "Δέντρο από Γάλα" που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε μετά τις 9 το βράδυ. 

Από νωρίς τι πρωί δεκάδες Πατρινοί επισκέφτηκαν το περίπτερο που είχαν στήσει οι εθελοντές και τα μέλη του Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, στην πλατεία Γεωργίου, αφήνοντας κουτί ή κουτιά από γάλα, βάζοντας ο καθένας το δικό του "λιθαράκι" για να σχηματιστεί ένα μεγάλο δέντρο αγάπης, σκορπίζοντας το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης για τις γιορτινές μέρες που έρχονται. 

Παρά την κακοκαιρία και την βροχή που δυσκόλεψε την καθιερωμένη δράση των Γιατρών του Κόσμου οι Πατρινοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ οι εθελοντές και τα μέλη του ανθρωπιστικού αυτού φορέα που κάνει ένα σημαντικό και αθέατο έργο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, έδειξαν ακούραστοι υπομένοντας το κρύο που έκανε για πολλές ώρες. 

Οι κόποι τους όμως θα ανταμειφτούν με τον καλύτερο τρόπο για αυτούς. Τα κουτιά από γάλα που θα μοιραστούν στις δεκάδες οικογένειες της Πάτρας που τα έχουν ανάγκη θα σκορπίσουν χαμόγελα σε πολλά μικρά παιδιά, κάνοντας τα να αισθανθούν την αγάπη που αποτελεί το μοναδικό και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. 

Να αναφέρουμε ότι στην δράση πήραν μέρος μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ φέτος στην διοργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας πέρα από τους Γιατρούς του Κόσμου, συμμετείχε και υποστήριξε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας. 

Δείτε φωτογραφίες: