Στην Πάτρα βρίσκεται για ένα διήμερο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας. 

Κύριος σκοπός της επισκέψεως του είναι το θέμα του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου σιδηροδρόμου και της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το κέντρο της Πάτρας. 

Ο κ. Βούρδας συναντήθηκε με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Καστελόκαμπου και συζήτησε μαζί τους το όλο θέμα, παρουσιάζοντας αναλυτικά τη μελέτη. 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αναμένεται να επισκεφτεί τα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο στην εκτέλεση των εργασιών στην διαδρομή Κιάτο - Ροδοδάφνη, ενώ θα έχει συναντήσεις με φορείς της Αχαΐας και κατοίκους της Πάτρας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη του έργου πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στον Φεβρουάριο του 2019. Τα επιπρόσθετα κονδύλια που θα χρειαστούν για την υπογειοποίηση του τμήματος από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου ανέρχονται στα 45 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σχέδιο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης των 6,5 χιλιομέτρων που θα απελευθερωθεί στην επιφάνεια και η δημιουργία ενός γραμμικού πάρκου με ποδηλατόδρομους, κοινόχρηστους χώρους και πράσινο.

Ο κ. Βούρδας το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκε στον ΟΛΠΑ, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τους φορείς από τον χώρο των μεταφορών στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, όπου στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Κατόπιν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.