Είναι μόλις 24 ετών και είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ανερχόμενους οδηγούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας. Ο Κίμωνας Θέος είχε από μικρός την...τρέλα με τα αυτοκίνητα και τους αγώνες ταχύτητες. 

Πήρε το μικρόβιο από τον πατέρα του που έτρεχε και αυτός. Το μήλο, άλλωστε, κάτω από την μηλιά θα πέσει λέει και ο σοφός λαός και ο Κίμωνας στην μέχρι ώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι όχι μόνο είναι αρκετά ώριμος πάνω σε αυτό που κάνει (σαν το... μήλο), αλλά και σοφός για να προχωρά στις κινήσεις του με αργά και σταθερά βήματα, με στόχο να εξελίσσεται και να γίνεται ολοένα καλύτερος. 

Μετριόφρων από την φύση του και ταπεινός, δεν μας απάντησαν καν στην ερώτηση ποια είναι τα βασικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στην οδήγηση, καθώς θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο ανερχόμενος του είδους του, σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο. "Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ" αρκέστηκε να μας πει. 

Μας είπε όμως όλα τα υπόλοιπα. "Από μικρό παιδί ήμουν μέσα στον χώρο των αγώνων. Από παιδική ηλικία είχα ξεκινήσει τα καρτ, με στόχο την προπόνηση για τους αγώνες αυτοκινήτου, με την προοπτική ότι θα έτρεχα σε λίγα χρόνια". 


Και έτσι έγινε. Η στιγμή αυτή δεν άργησε να έρθει. Και φυσικά, όπως γίνεται πάντα, όταν αγαπάς κάτι και βάζεις στόχους πάνω σε αυτό, έρχονται στην πορεία και ακόμα καλύτερα πράγματα. 

Πριν από δύο μήνες (στο περίπου) αγωνίστηκε στο Fia Hill Climp Masters 2018, σε έναν αγώνα που θεωρείται το μεγαλύτερο event της Ευρώπης στον χώρο των αναβάσεων. 

Ο νεαρός Πατρινός οδηγός είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας, με τα χρώματα της εθνικής, δίπλα σε πολύ πιο έμπειρους οδηγούς από αυτόν και ορισμένα μεγάλα ονόματα της Ευρώπης. 

"Ήταν ότι καλύτερο έχω ζήσει μέχρι σήμερα σε αγωνιστικό επίπεδο" μας λέει. "Από όλες τις πλευρές. Μακάρι να μπορέσω να έχω και πάλι μία τέτοια ευκαιρία και να είμαι σε αυτούς που θα επιλέξουν το 2020 για τον αντίστοιχο αγώνα σε άλλη χώρα". Ο ίδιος, εξάλλου, σκοπεύει μέσα από τις επιδόσεις του να γίνει κάτι σαν μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας. 

"Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την επιλογή μου, χαρήκαμε πολύ και εγώ και η ομάδα μου. Βάλαμε έτσι τα δυνατά μας για το καλύτερο αποτέλεσμα και πιστεύω ότι σε έναν μεγάλο βαθμό καταφέραμε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε".


Ο νεαρός οδηγός είναι μέλος της ΦΙΛΜΠΑ και έχει μία αρκετά καλή εικόνα για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Πάτρας. 

"Η Πάτρα έχει αρκετούς οδηγούς. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο γενικά σαν πόλη. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να υπήρχε κάποιος ειδικός χώρος (πίστα αυτοκινήτου) για προπόνηση" μας λέει σχετικά. Όταν ετοιμάζεται να αγωνιστεί είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει.

"Όταν παίρνω εκκίνηση σε έναν αγώνα το μόνο που σκέφτομαι είναι η οδήγηση. Τίποτα άλλο. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και σκέψη όταν τρέχεις. Εννοείται ασφαλώς πως η αδρεναλίνη εκείνων των λεπτών είναι στα ύψη". Η αδρεναλίνη είναι αυτή που έχει κάνει πολλούς νέους να αγαπούν την ταχύτητα, όμως από την άλλη στους εθνικούς δρόμους ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία συνεχώς αυξάνεται. 

Σύμφωνα με τον Κίμωνα Θέο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται για την παύση του φαινομένου. "Αυτό που θα πρότεινα στους νέους που τους αρέσει η ταχύτητα είναι να βγάλουν την "τρέλα" που έχουν μέσα στις πίστες, έχοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας" τονίζει. 


Ο ίδιος και η ομάδα του ετοιμάζεται από τώρα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων που μάλλον θα αποτελέσει την βασική διοργάνωση στην οποία θα πάρουν μέρος. Δίπλα του έχει πάντα την οικογένεια του και τους χορηγούς του, ορισμένοι και των οποίων είναι μαζί του από τον πρώτο αγώνα και τους ευχαριστεί όλους για αυτό. 

"Όνειρο μου είναι να τρέξω κάποια στιγμή, με ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο για παράδειγμα ένα WRC ή κάτι ανάλογο...". 


FIA Hillclimb Master 2018, Gubbio (ITA), Ioakim Theos incar


Ανάβαση Διονύσου 24/04/2016 - Κίμωνας Θέος - Peugeot 106 N2


Θέος Κίμωνας Ανάβαση -Αρχαίας Αιγείρας 2016- ΄Β σκέλος αγώνα


THEOS KIMONAS. ANABASH KYMHS 2018.


Kimonas Theos Best moments