Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το θάνατο και 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας για να τιμήσει τον εθνικό μας ποιητή παρουσιάζει την Τρισεύγενη στην Κεντρική του Σκηνή.
Πρόκειται για το μοναδικό θεατρικό έργο του Παλαμά το οποίο έχει παρασταθεί ελάχιστες φορές και πάντα το ανέβασμά του υπήρξε ένα ξεχωριστό γεγονός.

Η ιστορία:
Η Τρισεύγενη είναι ένα λυρικό, ρομαντικό παραμυθόδραμα, που εκτυλίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα χωριό της Ρούμελης.
Μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα, ταράζει την ήσυχη ζωή του χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί , τον οποίο και παντρεύεται παρά τις αντιρρήσεις του κοινωνικού της περίγυρου.
Οι κάτοικοι όμως δεν αποδέχονται τον ανυπόταχτο τρόπο ζωής της και την διαβάλουν στον άνδρα της. Σίγουρος ότι η γυναίκα του τον απατά και μάλιστα με τον εχθρό του, την εγκαταλείπει. Η Τρισεύγενη, μην αντέχοντας τον πόνο, βάζει τέλος στη ζωή της …

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , με τη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς και άλλους φορείς που συνδέονται με την διατήρηση και προβολή του έργου του Παλαμά. Αποτελεί την κεντρική εκδήλωση μιας σειράς αφιερωματικών εκδηλώσεων (μουσικών, θεατρικών, διαλέξεων, εκθέσεων) που θα ακολουθήσουν προς τιμή του ποιητή.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά : Άγγελος Αγγελή
Σύνθεση Μουσικής : Σταμάτης Κραουνάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ειρήνη Αρβανίτη, Διονύσης Βούλτσος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης Καραβιώτης, Έφη Κεραμίδα, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δωροθέα Στεργιώτη, Βασίλης Τσόρλαλης

Ινφο:
Κρατήσεις: Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Τηλ.2610 273613 kai www.ticketservices.gr
Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων :Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό, μαθητικό 10 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή Κυριακής 8 ευρώ, Αμέα, ανέργων και άνω των 65 ετών 5 ευρώ.