"Το πόρισμα της επιτροπής Γαβρόγλου για τους Πολιτικούς Μηχανικούς Τ.Ε.Ι (Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής), ως φαίνεται ήταν μόνο η αρχή.
Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας άγγιξε νέα επίπεδα αθλιότητας, με ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστοχώρο του, στην οποία ο Υπουργός παρουσιάζεται ως ο νέος Μεσσίας που θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, επιτυγχάνοντας εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι, «αναβαθμίζοντας» επαγγελματικά και επιστημονικά τους Μηχανικούς, πάντα(!) με τη σύμφωνη γνώμη του Τ.Ε.Ε και πάντα στο πλαίσιο των βασιλικών διαταγμάτων.

Ούτε μια λέξη για τις παραιτήσεις μελών της Επιτροπής του, που, μάλιστα είναι «σύντροφοι» του Υπουργού, - απλά υπονοούμενα ότι η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής επέδειξε επαγγελματισμό και ωριμότητα.

Από το σύνολο της ανακοίνωσης, αυτό που σίγουρα καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής είναι η στενή και αγαστή συνεργασία του Υπουργού Παιδείας με το Τ.Ε.Ε, με σκοπό τον επαγγελματικό «αφανισμό» των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, ανταγωνιστών των μελών του.

Ωστόσο, ούτε και ο πιο δηκτικός πολέμιος του Υπουργού Παιδείας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ουσιαστικά θα έδινε τελεσίγραφο στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι: αποδεχτείτε το πόρισμα της Επιτροπής, ή δεν θα μπορέσετε να εργαστείτε.
Αυτό είναι το δίκαιο που γίνεται πράξη;
Αυτή είναι η πολιτική ηθική του Υπουργού, με την οποία θέλει να δεσμεύσει και την Κυβέρνηση του;
Επιπλέον, κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο κ. Γαβρόγλου, φάσκει και αντιφάσκει, κατά το δοκούν, εκθέτοντας τον εαυτό του και την Κυβέρνηση. Τρανό παράδειγμα στη σημερινή του ανακοίνωση, είναι τα όσα ισχυρίζεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων του ΠΑ.Δ.Α. Υπενθυμίζουμε ότι, σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πριν από 1 χρόνο, δήλωνε τα ακόλουθα:

«Και ουσιαστικά, η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε απόφοιτο για παράδειγμα, του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Αθήνας από εκείνον του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα είναι το κύρος του πτυχίου. Γιατί κατά τα άλλα, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τα ίδια (επιπέδου 6) και σαφώς, η αντίστοιχη ζήτηση στην αγορά εργασίας».

Τέλος, ο Υπουργός καλεί τους Μηχανικούς Τ.Ε να κλείσουν τα αυτιά τους σε «μαξιμαλιστικά αιτήματα». Αλήθεια, είναι μαξιμαλιστικές οι επαγγελματικές δραστηριότητες που προτείνονται από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, όταν αυτές τεκμηριώνονται εγγράφως από τα αντίστοιχα Τμήματα των Τ.Ε.Ι, με βάση τα διδασκόμενα μαθήματα;

Υπενθυμίζουμε ότι οι τεκμηριώσεις αυτές του έχουν κατατεθεί επίσημα στις 13 Φεβρουαρίου 2017.
Μπορεί να μας πει το ίδιο, και για το Π.Δ99/2018, το οποίο συνυπέγραψε, ή στην περίπτωση αυτή για τα μέλη του Τ.Ε.Ε, ο μαξιμαλισμός επιτρέπεται, όπως εξάλλου προκύπτει από τις καταγγελίες διαφόρων συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών;" αναφέρει η ανακοίνωση τη ΕΕΤΕΜ.