Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς μετά το χιόνι που έριξε τις προηγούμενες ώρες και εφόσον οι προβλέψεις για τον καιρό επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανοίξει τις πύλες του και να λειτουργήσει κανονικά για πρώτη φορά φέτος. 

Το δεδομένο μέχρι ώρας είναι ότι το Σάββατο κάνει "πρεμιέρα" το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και έτσι όσοι θέλουν να ζήσουν όμορφες στιγμές, με φόντο το λευκό τοπίο, σε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, εν αναμονή των γιορτών που έρχονται, θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν.

"Το Χιονοδρομικό θα ανοίξει κανονικά όταν το χιόνι είναι επαρκές για ασφαλή χιονοδρόμηση και ευελπιστούμε αυτό να γίνει σύντομα" τονίζει ο διευθυντής του Χιονοδρομικού, Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

Οι φίλοι λοιπόν των χειμερινών αθλημάτων που λαχταρούν τη στιγμή που θα κάνουν σκι ή snowboard στις πλαγιές του πανέμορφου Χελμού, θα πρέπει να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή.

Πάντως, αν όλα πάνε καλά μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων το Χιονοδρομικό, αναμένεται να έχει ανοίξει τις πίστες του, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι θα βουλιάξει από τον κόσμο και θα δώσει μία ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην επισκεψιμότητα των Καλαβρύτων την εορταστική περίοδο. 

"Εμείς είμαστε 100% έτοιμοι, από όλες τις απόψεις για να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του Χιονοδρομικού και να υποδεχθούμε τον κόσμο που θα έρθει για να μας επισκεφτεί " τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Η επένδυση που θα δώσει ζωή και μέλλον

Το διάστημα που μεσολάβησε έγιναν βελτιωτικές εργασίες σε όλες τις πίστες του Χιονοδρομικού, όμως, το βάρος δόθηκε κυρίως σε μία επένδυση που αφορά την εξασφάλιση του μέλλοντός του και ταυτόχρονα τη διασφάλιση της τουριστικής δυναμικής της όλης περιοχής.

Μιλάμε φυσικά για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσει με 20 εκατομμύρια ευρώ την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου. "Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για μας και το πετύχαμε με τη συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος" τονίζει πάνω σε αυτό ο κ. Σπυρόπουλος.

"Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία δημοπράτησης του έργου και προχωράμε με γοργά βήματα έτσι ώστε να φτάσουμε γρήγορα στην ουσία του ζητήματος, δρομολογώντας όλες τις λεπτομέρειες". 

Τι θα δώσει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου; "Θα εξασφαλίσει για την επόμενη 20ετία τη λειτουργία του, δίνοντάς του έτσι ζωή, αναβαθμίζοντάς το, εκσυγχρονίζοντας τις πίστες του και ταυτόχρονα εξελίσσοντάς το, στο πλαίσιο μίας σύγχρονης δυναμικής, με πολλές προοπτικές για το μέλλον το δικό του, αλλά και για όλη την περιοχή των Καλαβρύτων".