Ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας τον 66χρονο συνταξιούχο αστυνομικό από το Μεγαλοχώρι, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα τον αδελφό του, τον Αύγουστο του 2017, και του επέβαλε κατά πλειοψηφία ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η αποκάλυψη της οικογενειακής τραγωδίας είχε συγκλονίσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, αλλά και όλους όσοι γνώριζαν καλά τα δύο αδέλφια που είχαν για χρόνια διαφωνίες.

Όπως ανέφεραν τότε γείτονές τους, “βρίσκονταν συνέχεια σε διαμάχη και όποτε έρχονταν εδώ μάλωναν”. Και οι δύο είχαν μετακομίσει στην Αθήνα, αλλά τα καλοκαίρια επέστρεφαν στο χωριό τους, όπου είχαν γειτονικά σπίτια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδελφό του πυροβολώντας τον με καραμπίνα, ύστερα από έντονο καβγά εξαιτίας των οικογενειακών και κληρονομικών διαφορών. Από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί και η σύζυγός του θύματος.

Όλα έγιναν στις 11 το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2017, όταν ο 69χρονος πήγε στο πατρικό του μαζί με τη σύζυγό του. Εκεί βρισκόταν ήδη ο 66χρονος αδελφός του και δεν άργησε να ξεσπάσει καβγάς μεταξύ τους στην αυλή του σπιτιού, με τον 69χρονο να ζητά από τον αδελφό του τον λόγο, επειδή του είχε στείλει εξώδικο το οποίο είχε μόλις παραλάβει.

Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν και ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός άρπαξε μία καραμπίνα και πυροβόλησε τον 69χρονο συνταξιούχο λιμενικό.

Πηγή: Espresso