Η Αθήνα θα κρίνει τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στους δρόμους προς την Μίνι Περιμετρική και στην περιοχή των Ταμπαχάνων. 

Το υλικό που συγκεντρώθηκε με τα στοιχεία που αφορούν το όλο ζήτημα στάλθηκαν στην Αθήνα, με τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησε η παράδοση της Μίνι Περιμετρικής. 

Οι υπηρεσίες τη Περιφέρειας προκειμένου να προλάβουν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων έστειλαν στο αρμόδιο υπουργείο τα στατιστικά στοιχεία, ώστε μέσα από αυτά να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Το πρώτο ζητούμενο είναι αν οι αλλαγές στην λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, φέρουν την ποθητή λύση, ενώ διαφορετικά οι κάτοικοι ζητούν την δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου θεωρώντας ότι αυτό θα δώσει μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Όμως εφόσον κριθεί ότι η κατασκευή του κυκλικού κόμβου είναι απαραίτητη, η "βαλίτσα" είναι σίγουρο ότι θα πάει μακριά, αφού θα ακολουθήσουν χρονοβόρες διαδικασίες που θα καθυστερήσουν την εφαρμογή των απαιτούμενων λύσεων για αρκετούς μήνες ακόμα.

Κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή και να ανεχθούν μια κατάσταση που δεν υποφέρεται, ειδικότερα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος της Πάτρας είναι στο πλευρό των κατοίκων και έχει συνταχθεί στο να δημιουργηθεί ο κυκλικός κόμβος.