Η ομαδική εικαστική έκθεση, με θέμα «το Δέντρο», τελειώνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο Πολύεδρο.

   Συμμετέχουν με ζωγραφικά έργα οι: Καλοκύρη Ελένη, Καμπάνης Μάρκος, Κολοκυθά Μαίρη, Κολοκυθάς Βασίλης, Νικολάου Νίκος, Νικολοπούλου Όλγα, Νικοπούλου Ηρώ, Παπαδουλή Αφροδίτη, Ραμμόπουλος Βασίλης, Ράμμος Κωνσταντίνος, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Σταματοπούλου Βίκυ, Συλίκου Κωνσταντίνα, Χατζηλάκου Βίκυ, Χριστοπούλου Κατερίνα και ο γλύπτης Παναγιωτίδης Άγγελος.

Παρουσιάζονται έργα από δεκαέξι καλλιτέχνες. Δεκαπέντε ζωγράφοι και ένας γλύπτης, εκθέτουν δέντρα από την προσωπική του μυθολογία ο καθένας και με την δίκη του εικαστική αφήγηση. 65 έργα ζωντανεύουν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, δέντρα από τη φύση, τη φαντασία και το όνειρο. Τα δέντρα είναι ποιητικά ή ρεαλιστικά, ασπρόμαυρα ή πολύχρωμα, μοναχικά, παραδεισένια, δέντρα της παιδικής μας ηλικίας, δέντρα φορτωμένα όνειρα, δέντρα που από μέσα τους ξεχειλίζει η ζωή, που ψιθυρίζουν ιστορίες, που κάνουν επίκληση προς τον ουρανό, δέντρα που τα παίρνει ο άνεμος. Δέντρα που θα μας κάνουν να λοξοδρομήσουμε από την τρεχαλητή καθημερινότητα, που θα μας στερεώσουν με τη γη. Δέντρα που θα μας κάνουν να ξανά-αισθανθούμε τη σχέση μας με την φύση, να ξανά-νιώσουμε την προσφορά και τις αξίες της φύσης και της τέχνης.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου που τελειώνει η έκθεση στη 1 το μεσημέρι, με αφορμή την έκθεση, ζωγράφοι, ποιητές κα φίλοι θα διαβάσουν ποιήματα με θέμα "το Δέντρο". Την ανθολόγηση έχει κάνει ο ποιητής Αντώνης Ελευθεριώτης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και θα τραγουδήσουν- -η Ελένη Αντωνίου, φωνή και ο Νικόλας Καλατζής κιθάρα, από το Πατραϊκό Ωδείο

Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστεί το βίντεο του Κωνσταντίνου Τσιτσίγκου, “Into the fox” το οποίο έχει πάρει στοιχεία από την ποιητική συλλογή "αλεπού στον αυτοκινητόδρομο" του Χαρίλαου Νικολαΐδη (Εκδόσεις Μελάνι) . Η αλεπού  γεννημένη από το δέντρο, σύμβολο της φύσης,  μεταμορφώνεται σε άνθρωπο και παρατηρεί τον κόσμο του με τα δικά της μάτια.

Θα εκτεθούν επίσης έργα παιδιών με θέμα "το Δέντρο", που δημιούργησαν μαθητές των εικαστικών-ζωγράφων, Μαίρης Κολοκυθά και Δήμητρας Παπαθεοδώρου αλλά και από τα εργαστήρια που οργάνωσε το Πολύεδρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.