Το θέμα του γηπέδου των Προσφυγικών και του Ενωσιακού γηπέδου "Α. Κάνιστρας" αποτελούν τον διακαή καημό του τοπικού ποδοσφαίρου της Πάτρας, αφού παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ, τίποτα μέχρι ώρας δεν έχει γίνει. 

Έτσι, το γήπεδο των Προσφυγικών, παραμένει κλειστό και συνεχίζει να είναι "χωράφι", ενώ στο "Α. Κάνιστρας" ο πλαστικός χλοοτάπητας έχει γίνει επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η διοίκηση της ΕΠΣΑ συνεχίζει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας καλή συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, που δείχνει να έχει την διάθεση για να βοηθήσει. 

Έτσι, με ενέργειες του υφυπουργού, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να έρθει χορηγία της τάξεως των 180.000 ευρώ, ενός ποσού που θα ανάψει το "πράσινο" φως για να προχωρήσουν οι εργασίες. 

Από τα 180.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τα 120.000 ευρώ θα δοθούν για το Ενωσιακό Γήπεδο όπου θα γίνει η τοποθέτηση του νέου πλαστικού τάπητα, ενώ τα 60.000 ευρώ προορίζονται για το γήπεδο των Προσφυγικών, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχει αναλάβει η ΕΠΣΑ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υπήρχαν.

Αν μέσα στους επόμενα χρόνια τα Προσφυγικά και το Α. Κάνιστρας αναβαθμιστούν και δοθούν σε λειτουργία, αυτό θα είναι μια μεγάλη ανάσα για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης, καθώς σε συνδυασμό με τα έργα που γίνονται και ολοκληρώνονται από τον δήμο, σε Πετρωτό και Σαραβάλι, η Πάτρα για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχει αρκετά γήπεδα, παύοντας έτσι το φαινόμενο που θέλει τα τελευταία χρόνια 8 και 10 ομάδες να προπονούνται όλες μαζί σε ένα χώρο.