Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Πατρινών στο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποίησε ο σύλλογος της Φλόγας. 

Οι μαθητές μέσα από τα μπαζάρ που συμμετείχαν το περασμένο Σάββατο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου κατάφεραν και συγκέντρωσαν ένα ποσό που έφτασε τα 15.350 ευρώ, ενισχύοντας έτσι το σύλλογο της Φλόγας και εκπληρώνοντας το σκοπό της εκδήλωσης. 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Τμήμα Πάτρας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κι έστησαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Ο πεζόδρομος πλημμύρισε από τραγούδια και τα χαρούμενα ξεφωνητά των μαθητών που καλούσαν τους περαστικούς να συμβάλλουν στο έργο του συλλόγου αγοράζοντας τις ιδιαίτερες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει με τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου πέραν του παραπάνω σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος, χορωδίες, χορευτικές ομάδες και η μπάντα του Δήμου παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν και να κινηθούν στους εορταστικούς ρυθμούς. Το δέντρο των ευχών γέμισε με δεκάδες κάρτες τις οποίες δημιούργησαν μικροί και μεγάλοι ευχόμενοι υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Στόχος της εκδήλωσης, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο στα παιδιά, η διάδοση του μηνύματος της «Φλόγας», η γνωστοποίηση και η ενίσχυση του έργου της, αλλά και η έμπρακτη άσκηση των μαθητών, μελλοντικών πολιτών, στην εθελοντική προσφορά.

Ευχαριστίες από την Φλόγα

Το Παράρτημα Πάτρας του Συλλόγου «Φλόγα » ευχαριστεί δημοσίως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς που προκάλεσαν σε μικρούς και μεγάλους.

Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου για την άψογη συνεργασία όπως και στη διοίκηση της εκπαίδευσης, στο βοηθό περιφερειάρχη Αντώνη Χαροκόπο, το Δήμο Πατρέων και τις υπηρεσίες του που πλαισίωσαν με προθυμία τη διοργάνωση, τον ΕΕΣ Τμήμα Πάτρας για τη διάθεση εθελοντών, την επιχείρηση ηχητικών συστημάτων «Τίγκας» και τον Βλάση Πετράκο για την επιμέλεια της αφίσας.

Η πόλη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μικρών μαθητών και έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη «ΦΛΟΓΑ» της ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Τα σχολεία που συμμετείχαν

Τα σχολεία που συμμετείχαν συνολικά ήταν 35. Αναλυτικά: 

-Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 32o, 59o Πατρών, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Παιδικός Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα», Ιδ. Νηπιαγωγείο « Το Μικρό Γυρί».

-Δημοτικά: 2o, 3o, 9o, 11o,12ο,18ο, 20o, 23o, 26o, 41o, 43o, 45ο, 48o, 50ο, 55o, 59o, 60ο Πατρών, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Αγίου Βασιλείου, 1ο Οβρυάς, Σανταμερίου, Τέμενης Αιγίου.

13ο Γυμνάσιο Πατρών Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπ.- Δημ. Σχ. Βραχναιίκων Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Εκπολιτιστικός Σύλλογος :«Ρυθμός -Κίνηση».