Μια συγκινητική βραδιά πρόκειται να ζήσουν οι αθλητές και οι φίλοι της ομάδας στίβου της Παναχαϊκής. 

Την Τετάρτη στις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημα η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε Αλέκα Σιούλη. 

Η Πάτρα, έτσι τιμά την αείμνηστη προπονήτρια της Παναχαϊκής που πρόσφερε πολλά στον Πατρινό στίβο, βγάζοντας μέσα από την δουλειά της τόσους και τόσους αθλητές. Η απόφαση να δοθεί το όνομα της Αλέκας Σιούλη στην αίθουσα τύπου είναι απόφαση που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την σχετική εισήγηση της διοικούσας επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.  

"Η παρουσία όλων των αθλητών, φίλων, και ανθρώπων που την γνώριζαν, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Σας περιμένουμε ώστε να τιμήσετε το σπουδαίο της έργο στην κοινωνία της Πάτρας, ως προπονήτρια και εκπαιδευτικός όλων αυτών των χρόνων" αναφέρει η σχετική πρόσκληση. 


Η Αλέκα Σιούλη έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 56 ετών, αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό ως αθλήτρια και προπονήτρια.

Σαν αθλήτρια έχει καταγραφεί ως μια από τις κορυφαίες σπρίντερ όλων των εποχών και κυριάρχησε τη δεκαετία του ΄80 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και της Εθνικής ομάδας. Συνέδεσε άρρηκτα το όνομά της με τον Πατραϊκό στίβο και την Παναχαϊκή, την οποία υπηρέτησε ως προπονήτρια με ιδιαίτερη επιτυχία για πολλά χρόνια.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα γίνεται είτε από την οδό Ρίτσου είτε κεντρικά από την είσοδο επί της οδού Πατρών Κλάους.