Ποντάρουν στο εορταστικό ωράριο τα μαγαζιά και οι έμποροι της Πάτρας, ελπίζοντας ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι πιο καλά τα πράγματα για την τοπική αγορά και ότι θα καταφέρουν να καλύψουν έστω και ένα μέρος των ζημιών που έχουν στο υπόλοιπα διάστημα του χρόνου. 

Το εορταστικό ωράριο στην Πάτρα ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ημέρα Κυριακή, ελπίζοντας ότι το ξεκίνημα του θα είναι πραγματικά γιορτινό για τα μαγαζιά.

Αυτό που θέλουν τα καταστήματα είναι τονωθεί η αγορά από την πρώτη ημέρα κιόλας της εορταστικής περιόδου, κάτι στο οποίο ελπίζουν, με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη κίνηση έχει παρατηρηθεί πάντα τις Κυριακές. 

Αν όλα πάνε καλά την πρώτη ημέρα αυτό θα ανεβάσει τόσο την ψυχολογία των επαγγελματιών - εμπόρων, όσο και του κόσμου, βοηθώντας την αγορά για τις υπόλοιπες ημέρες της εορταστικής περιόδου. Τα καταστήματα φέτος θα είναι ανοικτά τρεις Κυριακές κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. 

Ένα άλλο ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν φέτος αναδρομικά, κάτι που ενδέχεται να τονώσει την αγορά αφού είναι γνωστό ότι από τα χρήματα που παίρνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η εμπορική κίνηση, ενώ θετικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν και τα ποσά που θα πάρουν από το Κοινωνικό Μέρισμα δεκάδες πολίτες. 

Πάντως, οι τιμές στα καταστήματα της Πάτρας είναι αρκετά καλές σε όλα τα είδη και ορισμένα συνεχίζουν τις προσφορές, προκειμένου να καταφέρουν να προσελκύσουν τον κόσμο στα μαγαζιά τους και να του δώσουν κίνητρο για να ψωνίσει.

Ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας ποντάρει έτσι και φέτος στην εορταστική περίοδο, ελπίζοντας ότι θα ξεπεραστούν τα φτωχά νούμερα των περασμένων ετών στους τζίρους των μαγαζιών. Έτσι και αλλιώς το ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος.