Τελικά ένα λάθος του συστήματος μπλοκάρει το κοινωνικό μέρισμα για χιλιάδες δικαιούχους. Αυτό διαπίστωσαν και οι 20.000 πολίτες που επιχείρησαν να κάνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο αίτηση για κοινωνικό μέρισμα και το σύστημα τους πέταξε εκτός.

Πολλοί είδαν με έκπληξη ότι το σύστημα δεν τους βρίσκει στην Ελλάδα, τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ωστόσο μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις για τη διόρθωση του λάθους που οδήγησε στην απόρριψη των αιτήσεων, κυρίως ανέργων όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης.

Ο κ. Τάγαρης τόνισε ότι μέσα στην ημέρα θα βγει ανακοίνωση με οδηγίες για το ζήτημα με τη διαμονή στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρξουν οδηγίες για τους πολίτες που φαίνεται να μη ζούσαν στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Εάν τώρα υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ. Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στο σύστημα για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Εάν υπάρχουν λάθη ή αλλαγές στα προσωπικά στοιχεία, θα πρέπει οι δικαιούχοι να πάνε στα ΚΕΠ με ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή και να γίνει και η μετατροπή στο σύστημα.