Ο Dexon, ο κατά κόσμο Γιάννης Πετρόπουλος, είναι ένας 26χρονος νέος από την Πάτρα που γράφει ραπ και του αρέσει να εκφράζεται μέσα από την μουσική αυτή. 

To παρουσιαστικό του Dexon από την Blockade Records δεν μοιάζει και τόσο με την εικόνα που έχουμε συνηθίσει για έναν ράπερ, όμως η μουσική του είναι αρκετά καλή, τόσο καλή που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι φτιαγμένη για να χτυπάει στερεότυπα και ταμπέλες. 

O ίδιος έχει γράψει αρκετά τραγούδια και σε λίγες μέρες από τώρα ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει το νέο του E.P. με τίτλο "Εκ του μηδενός", κάτι που για το οποίο όπως μας λέει είναι ιδιαίτερα χαρούμενος.

"Πρόκειται για ένα μικρό άλμπουμ με 6 κομμάτια σε παραγωγές του Bushido, ενός πασίγνωστου Γερμανού ράπερ και beatmaker που φυσικά δανείστηκα για το πρότζεκτ. Ο τίτλος αναφέρεται στο γεγονός ότι ξεκίνησα από το μηδέν και ότι έχω καταφέρει το κέρδισα μόνος μου". 

Αυτό που τον έκανε να ασχοληθεί με την ραπ είναι ο γρήγορος ρυθμός της."Όταν άρχισα ν’ ακούω αυτή τη μουσική μου άρεσε πολύ ο γρήγορος ρυθμός της και ήθελα να το κάνω κι εγώ. Φαινόταν πολύ εύκολο και είχε κάτι που ακόμα και σήμερα με συναρπάζει.

Το ξέρω ότι ίσως είναι κλισέ αλλά όντως η ραπ και γενικότερα το χιπ χοπ είναι ο τρόπος ζωής μου. Μέσα από αυτό φιλτράρω τα πάντα, όσα σκέφτομαι, όσα θέλω να κάνω". 


Dexon X Νηνέμια - Ταξίδι φαντασίας (Lyric Video)

Μέσα από τα τραγούδια που γράφει εκφράζει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα που συμβαίνει γύρω του.

"Ότι γράφω είναι μέσα από τα μάτια και τη σκέψη μου. Κάθε φορά που θα γράψω ένα κομμάτι θα πω πράγματα που όντως ισχύουν. Δε θέλω να λέω ψέματα για ζωές που δεν έχω ζήσει ή να παριστάνω κάποιον άλλον γιατί η αλήθεια στο τέλος πάντα θα βγει στην επιφάνεια". 

Εκείνο που ζητάει από τα τραγούδια του είναι η αυθεντικότητα αφού το δήθεν είναι κάτι δεν του ταιριάζει και δεν το θέλει. "Αυτό που θέλω είναι να είμαι ειλικρινής σε αυτά που γράφω και να δημιουργώ όμορφη μουσική. Θέλω ο ακροατής να σκεφτεί ότι κι αυτός έτσι θα τα έγραφε ή έστω να ταιριάξουν οι σκέψεις μας για λίγο" μας λέει και συνεχίζει λέγοντας: 

"Είναι βασικό για μένα ο ακροατής να περάσει όμορφα με το τραγούδι που άκουσε. Κάθε φορά που ολοκληρώνω μια δουλειά νιώθω τουλάχιστον χαρούμενος και θέλω να κάνω αμέσως το κάτι παραπάνω. Και αυτό είναι η χαρά της δημιουργίας". 


Η μουσική σκηνή της ραπ στην Πάτρα έχει μία ολοένα ανερχόμενη πορεία.

"Στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά αξιόλογα ονόματα που ασχολούνται με την ραπ και προσφέρουν καλή μουσική και βλέπω πως όσο περνάει ο καιρός βγαίνουν και άλλα νέα παιδιά με όρεξη για μουσική. Αυτό είναι μόνο θετικό αφού έτσι ο πήχης ανεβαίνει, πράγμα το οποίο είναι πολύ όμορφο". 

Η ραπ, όπως μας λέει "είναι από παλιά εκφραστής της νέας γενιάς μαζί με τη ροκ. Κι αυτό γιατί έχει γρήγορο ρυθμό και δυνατό ήχο. Εκφράζει ότι βλέπει με άμεσο στίχο και πολλές φορές σκληρό και ωμό. Χρησιμοποιεί τη διάλεκτο της νεολαίας και φαντάζει εύκολο για τον καθένα να γράψει και να πει πράγματα πάνω από ένα beat". 


Dexon - Ζούμε hip hop feat. Μουσικό Στίγμα

Ο ίδιος ετοιμάζει και άλλα πράγματα για το άμεσο μέλλον και έχει αρκετά σχέδια για την μουσική. "Όμως αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να πετύχω να γίνομαι κάθε φορά και πιο καλύτερος και να δημιουργώ ακόμη πιο όμορφη μουσική". 

Όσο για ένα τραγούδι δικό του που τον αντιπροσωπεύει είναι πάρα πολλά, αν όχι όλα. "Θα σου πω όμως πιο είναι το αγαπημένο μου και αυτό είναι το “Ταξίδι φαντασίας” γιατί πρόκειται για το τραγούδι που είπα «τα κατάφερα». Είναι ότι καλύτερο έχω γράψει. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η Νηνέμια και την αγαπώ.

Όλοι μας καθημερινά “ταξιδεύουμε” με τη σκέψη μας πίσω στο παρελθόν, σε όνειρα που είχαμε αλλά δεν πετύχαμε, στο τι θα θέλαμε από το μέλλον, ακόμα κι αν ήμασταν κάποιοι άλλοι, παντού και στο οτιδήποτε". Dexon - Αν μετανιώσεις (instrumental)


Dexon - Όταν οι στιγμές κρατάνε λίγο (video clip)