Όμορφο και κομψό έγινε το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα. 

Οι εργασίες των συνεργείων του δήμου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη ο κόσμος έχει ξεκινήσει να το επισκέπτεται και να το περιεργάζεται. 

Η μεγάλη διαφορά του σε σύγκριση με πέρυσι είναι το ψηλό έλατο που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού, μπροστά από την Χριστουγεννιάτικη Φάτνη η οποία έτσι και αλλιώς είχε κερδίσει τις εντυπώσεις από την περασμένη χρονιά. 

Η Χριστουγεννιάτικη Φάτνη, μία ξύλινη κατασκευή που έχει μέσα της υπέροχες και ρεαλιστικές απεικονίσεις των προσώπων της Θείας Γέννησης (το Θείο Βρέφος, την Παναγία, τους Μάγους με τα δώρα κτλ), έχει φτιαχτεί από τα χέρια του μετρ του Καρναβαλικού Συνεργείου, Πέτρου Βρυώνη και σίγουρα προκαλεί αίσθηση από την ποιότητα του αποτελέσματος. 

Γύρω της έχουν τοποθετηθεί μικρά έλατο που συμπληρώνουν το σκηνικό, ενώ μπροστά της υπάρχει ένας ξεχωριστός μικρός κήπος με γρασίδι, αλεξανδρινά λουλούδια, μικρά έλατα και ένα μεγάλο δέντρο που δεσπόζει στο κέντρο του.


Τα ξύλινα σπιτάκια που υπάρχουν μπαίνοντας στο κάτω μέρος του χωριού θα στεγάσουν πατρινές επιχειρήσεις με γλυκά, λουκουμάδες και διάφορες ακόμα Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές τις οποίες αγαπούν τα παιδιά, ενώ ανάμεσα σε αυτά υπάρχει φυσικά και το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη για να γράφουν οι μικροί φίλο τα γράμματα στους στον αγαπημένο τους Άγιο.

Το ντεκόρ συμπληρώνουν οι καλικάντζαροι, οι χιονάνθρωποι  και οι υπόλοιπες φιγούρες που φέτος σχεδόν ανασκευάστηκαν από τα μέλη του Καρναβαλικού Συνεργείου μετά τους βανδαλισμούς που έγιναν πέρυσι.

Πάνω σε αυτό ο δήμος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προλάβει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για να φυλάει το χωριό το οποίο να αναφέρουμε ότι είναι περιφραγμένο με κιγκλιδώματα, έτσι ώστε να προστατεύεται από τους  επιτήδειους και από τους βανδάλους.