Χριστουγεννιάτικο Art yet Fun Market 
Αγορά Αργύρη
Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 
Δεκεμβρίου 2018

Η Art Yet Fun καθιέρωσε από το 2015 τα Markets χειροτεχνών στην Πάτρα δίνοντας σε δημιουργούς της πόλης και άλλων περιοχών της χώρας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και το ταλέντο τους στο Πατρινό κοινό. Ένα κοινό που αγκάλιασε το χειροποίητο!

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά Χειροτεχνών της Art yet Fun διοργανώνεται φέτος στον χώρο της Αγοράς Αργύρη, στην Αγ. Ανδρέου, την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Και αυτή την φορά, στην τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Χειροτεχνών της Art yet Fun, 70 χειροτέχνες από την Αχαΐα, τη Δυτ. Ελλάδα και την Αθήνα, παρουσιάζουν ένα κόσμο όμορφο, βασισμένο στην τέχνη, το μεράκι και το ταλέντο. Η πολύ μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά χειροποίητων ειδών περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικα στολίδια, κοσμήματα, είδη δώρων, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, φυσικά καλλυντικά, σαπούνια, κεριά, κεραμικά, τσάντες, ρούχα, κούκλες, παιχνίδια, μπισκότα, γλυκά, εδώδιμα, κατασκευές, ζωγραφικούς πίνακες, φωτιστικά, ευφάνταστα αξεσουάρ αλλά και πολλές φρέσκες ιδέες.

Τα Markets χειροτεχνών της Art Yet Fun αποτελούν σημείο αναφοράς για το χειροποίητο στην Πάτρα, αφού στις εξαιρετικές και ενίοτε αποκλειστικές συμμετοχές χειροτεχνών προστίθενται και οι σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που μετατρέπουν το Μάρκετ σε γιορτή και προσδίδουν τεράστιο ενδιαφέρον για το κοινό.
Παράλληλες εκδηλώσεις: το Πρόγραμμα

Παιδικό γιορτινό Face painting για όλο το τριήμερο 
Τα όμορφα παιδικά προσωπάκια φωτίζονται με ασφαλή χρώματα και χριστουγεννιάτικα σχέδια όπως χιονονιφάδες, αστεράκια, δεντράκια κ.ά..
Συμμετοχή από όλες τις ηλικίες. Make up artist: Άννα Πέττα. 
Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο: 11:00-19:00, Κυριακή: 11:00-19:00

Παρασκευή, 21/12
17.00 - 18.00, Αίθ. 1: Εργαστήριο: Shadow box με chalk paint της Annie Sloan. 
Η Άμπη Παναγιωτοπούλου από το Restauro θα μας μυήσει στον κόσμο των αυθεντικών χρωμάτων κιμωλίας CHALK PAINT ™ Annie Sloan δημιουργώντας μαζί σας μια ξύλινη κατασκευή. Θα μάθετε να αποδίδετε εύκολα τεχνικές παλαίωσης, να κάνετε ντεκουπάζ σε ακέρωτη επιφάνεια, να χρησιμοποιήσετε πάνω απ’το ντεκουπάζ τις πατίνες χρωματιστών κεριών της Annie Sloan. Τo shadow box που θα φτιάξετε θα είναι η δική σας μοναδική δημιουργία την οποία και θα κρατήσετε!
(Πληροφορίες-Απαραίτητη κράτηση θέσης: 2610-009505) 

17.30 – 18.30, Αίθ.2: Πλέκουμε χωρίς βελόνες! 
Η Μαρία Λάζαρη, δασκάλα πλεκτικής στο Σύλλογο Παραδοσιακής Χειροτεχνίας «Κόβω - Ράβω -Δημιουργώ», μας παρουσιάζει μια χρήσιμη τεχνική πλεξίματος με τα δάχτυλα για να φτιάξουμε χειμωνιάτικους λαιμούς και σκουφιά.
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

18.30 – 19.30, Αίθ.2: Μικροϋφαντική και μίνι αργαλειός
Η Μάρθα Γεωργίου (Σύλλογος Παραδοσιακής Χειροτεχνίας «Κόβω -Ράβω - Δημιουργώ») μας ξεναγεί στον κόσμο της παραδοσιακής χειροτεχνίας και της μικροϋφαντικής και μας παρουσιάζει συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων για να φτιάξουμε κουρελούδες, τσάντες, ποδιές, μαξιλαράκια… σαν άλλοτε.
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

Σάββατο, 22/12

12.00-13.00, Αίθ. 2: Παιδικό Εργαστήρι Δημιουργικής Κατασκευής με την Αρίστη Μπελαβγένη (Ηλικίες: 5+)
Τα παιδιά καθοδηγούνται για να δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή από απλά υλικά και να στολίσουν τον χώρο τους αυτές τις γιορτές. Η φαντασία και η σωστή τεχνική απογειώνουν την εφευρετικότητα των μικρών χειροτεχνών.
(Απαραίτητη κράτηση θέσης: 6945-213563)

13.00 - 14.00, Αίθ.1: Μεικτή τεχνική διακόσμησης σε ξύλινο κουτί
H Άννη Μπουλούκου από την Crafting Mood διακοσμεί ένα ξύλινο κουτί χρησιμοποιώντας μεικτές τεχνικές, διαφορετικά υλικά αλλά και παλαίωση και μας δείχνει πως μετατρέπεται ένα απλό κουτί σε μικρό έργο τέχνης. Στο τέλος της παρουσίασης το έργο θα κληρωθεί σε έναν τυχερό.
(Ελεύθερη Παρακολούθηση)
17.00 – 18.00, Αίθ.1: Γιορτινό μακιγιάζ- Smokey eyes
Η makeup artist Φρειδερίκη Λουκοπούλου, μας δείχνει βήμα-βήμα, ζωντανά πάνω σε μοντέλο, πώς να δημιουργήσουμε ένα σωστό smokey eyes μακιγιάζ και μοιράζεται μαζί μας πολλά τρικ για ένα εντυπωσιακό βραδινό αποτέλεσμα. 
Στο τέλος της παρουσίασης θα κληρωθεί ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ .
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

18.00 – 19.00, Αίθ.2: Δημιουργούμε ένα παλτό κάπα 
Η γνωστή μοντελίστ, Έλενα Φλίγκου, (Σύλλογος Παραδοσιακής Χειροτεχνίας «Κόβω-Ράβω- Δημιουργώ») μας αποκαλύπτει μερικά μυστικά κοπτικής-ραπτικής : πώς να κόψουμε και να ράψουμε ένα παλτό κάπα σε λιγότερο από μια ώρα.
(Ελεύθερη παρακολούθηση)
Κυριακή, 23/12

11.00 -12.00, Αίθ. 2: Μεταμορφώνοντας αντικείμενα σε χειροτεχνήματα
Θα μάθουμε πώς μπορούμε να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας, μεταμορφώνοντας μεταλλικά κουτιά, γυάλινα βάζα και φτιάχνοντας κοσμήματα από ρούχα που δεν φοράμε. Κυρίως όμως θα μάθουμε ότι οι χειροτεχνίες κάνουν καλό στη διάθεσή μας αλλά και στο περιβάλλον! Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για ανακύκλωση αντικειμένων που έχουμε στο σπίτι μας και δεν χρησιμοποιούμε. Με την Άννη Μπουλούκου από την Crafting Mood. 
(Ελεύθερη παρακολούθηση, μπορούν να το παρακολουθήσουν και παιδιά!)

12.00 – 13.00, Αίθ. 1: Ημιμόνιμο μακιγιάζ και επιμήκυνση βλεφαρίδων
Η βραβευμένη make-up artist, Κωνσταντίνα Μάρκου (Κέντρο Ημιμόνιμου Μακιγιάζ), θα μιλήσει για το ημιμόνιμο μακιγιάζ και θα λύσει όλες τις απορίες γύρω από αυτό. Επίσης θα δείξει την τεχνική επιμήκυνσης βλεφαρίδων χωρίς καταστροφή των φυσικών μας βλεφαρίδων και χωρίς επιβάρυνση του ματιού. Στο τέλος της παρουσίασης θα κληρωθεί μια εφαρμογή extension βλεφαρίδων.
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

13.00 – 14.00, Αίθ. 2: Πίνακας σε καμβά 
Η Σόνια Ραβασοπούλου δημιουργεί σε καμβά 30χ40 έναν πίνακα με μεικτές τεχνικές. Θα χρησιμοποιηθεί λαζούρα, κρακελέ πάστα και πάστες διαμόρφωσης για ανάγλυφο αποτέλεσμα και θα εφαρμοστεί σε τρισδιάστατα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία το εφέ σκουριάς . Ο πίνακας θα κληρωθεί στο τέλος.
(Ελεύθερη Παρακολούθηση)
-----------------------------------------
Συγκέντρωση τροφίμων 
για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων
Η Art Yet Fun και οι χειροτέχνες έχουν αυξημένη την αίσθηση της αλληλεγγύης και έτσι αποφάσισαν από κοινού να ενισχύσουν, μέσω του Μάρκετ , το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων και τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Καλούν, λοιπόν, το κοινό να φέρει μαζί του τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, γάλατα εβαπορέ, παιδικές τροφές και γάλα παιδικό και βρεφικό καθώς και πάνες, χαρτικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής. Θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίον θα συγκεντρωθούν τα αγαθά τα οποία θα μοιραστούν πριν την Πρωτοχρονιά στις οικογένειες που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων. 
Ενημέρωση του κοινού για το www.ArtYetFun.shop
το νέο e-shop των Χειροτεχνών

Κατά την διάρκεια του Christmas Art Yet Fun Market θα μπορείτε να ενημερώνεστε για το Eshop των Χειροτεχνών, το ArtYetFun.shop το οποίο ενώνει την χειροτεχνική κοινότητα κάτω από μια ηλεκτρονική διεύθυνση και δίνει στο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να αποκτά από το κινητό ή τον υπολογιστή του, όποτε θέλει κι όπου βρίσκεται, εκατοντάδες μοναδικά χειροτεχνήματα! 

Χριστουγεννιάτικο Art Yet Fun Market – 21,22,23 Δεκεμβρίου 2018
Αγορά Αργύρη
10.00-20.00- Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: 6987 183 472, 6932 308 092
Διοργάνωση: Art Yet Fun (www.Artyetfun.shop) – [email protected] 

Με την χορηγική υποστήριξη των: Restauro / Marble Πάτρας – Ο Κόσμος Της Χάντρας / Κόβω- ράβω- Δημιουργώ / Crafting Mood – Χειροπαιδέματα / Konstantina Markou- Κέντρο Ημιμόνιμου Μακιγιάζ
Jamba Copy- 
Mε την media υποστήριξη των: Wave 97,4 / KIIS Extra 92,2/ Άρωμα 88,2 /Άνοιξη 100,7/ Happy Week /α


ArtYetFun Market 18-19/03 @Αγορά Αργύρη