Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γκράφιτι που άφησε πίσω του το Street Art Festival Patras από την Art In Progress, είναι αυτό στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Πρόκειται για μία τοιχογραφία το θέμα της οποίας είναι βγαλμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία και την οποία εμπνεύστηκε ένας Έλληνας street artist, o Fikos, ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες του είδους, που άφησε με το έργο του το δικό του σημείο αναφοράς στην έξοδο από την Πάτρα. 

Η τοιχογραφία φτιαγμένη πάνω στο κτίριο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών 32, έχει γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όσων περνούν από το σημείο. 

Το μήνυμα της είναι ότι ο άνθρωπος έχοντας ως βασικότερο πλαίσιο της κοινωνικής τους παρουσίας το νόμο, μπορεί να νικήσει και να τιμωρήσει τη βαρβαρότητα, την οποία στο μύθο της τοιχογραφίας αντιπροσωπεύουν οι Κένταυροι. 

Ο Fikos μιλάει στο βίντεο για την τέχνη, για την τοιχογραφία που έφτιαξε, αλλά και για τη διοργάνωση που έγινε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού που άφησε με τα έργα της, σημάδια στην Πάτρα. 


Fikos - '' Point in the City'' | Artwalk3 -Third Internations Street Art Festival Patras