Συνεχίζονται, οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, για τα 75 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Έτσι, αύριο Σάββατο, γίνονται οι εκδηλώσεις μνήμης, στο Βραχνί, τους Ρωγούς, την Κερπινή και το Μέγα Σπήλαιο.

Την Κυριακή, 9/12, γίνεται, ο τέταρτος (4ος) Αγώνας Δρόμου Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 10.000 μέτρων, μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαβρύτων, του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου και του Ανωτάτου Συμβουλίου Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων, θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, μπροστά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων, έως τη διασταύρωση Βραχνί – Σούβαρδο και θα καταλήξει, πάλι, στο  Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Επίσης θα γίνει η εκδήλωση μνήμης στον αυχένα Πριολίθου.

Την έναρξη του Αγώνα Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος θα πραγματοποιήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας με το Δήμαρχο Καλαβρύτων. Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ρήγας θα παραστεί και στην εκδήλωση μνήμης, στον Αυχένα Πριολίθου Καλαβρύτων.


Την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων θα παρουσιασθεί, στην μεγάλη αίθουσα της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, το Ορατόριο “AIMA KAI ΜΥΡΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ” του ποιητή Γιάννη Ανδρικόπουλου μελοποιημένο από το Φίλιππο Οικονόμου, το οποίο θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας.

Και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ανήμερα της τραγικής επετείου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου μας, με το μνημόσυνο, την πορεία προς τον Τόπο της Εκτέλεσης και την εκδήλωση σ’ αυτόν, εκδηλώσεις τις οποίες θα τιμήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.