Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα στον ζεστό και όμορφο χώρο του Pas Mal, μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση έργων σύγχρονων καλλιτεχνών που με τη δουλειά τους έχουν γράψει την δική τους ιστορία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τα μέσα του Γενάρη και θα φιλοξενήσει τα έργα σπουδαίων εικαστικών καλλιτεχνών όπως του Γιώργου Σταθόπουλου, του Νίκου Καλατζή, του Απόστολου Χαντζαρά, του Χριστόδουλου Γκαλτέμη και πολλών άλλων.


Γιώργος Σταθόπουλος

Γιώργος Σταθόπουλος

Φίλοι και εκφραστές της τέχνης θα προσπαθήσουν μέσα από αυτή την έκθεση με τη σύγχρονη ματιά τους να διευρύνουν τα όριά της, σε νέες και ξεχωριστές για τον καθένα τους κατευθύνσεις. 

Η προσπάθεια αυτή γίνεται χάρη στην ευγενική διάθεση του ιδιοκτήτη του Pas Mal, Σάκη Μαλαφούρη. Ο κόσμος θα μπορεί έτσι να βλέπει τα έργα αλλά και να απολαμβάνει την θέα στην Μαρίνα και στην θάλασσα του Πατραϊκού. 


Γιώργος Σταθόπουλος

Γιώργος Σταθόπουλος

Η τέχνη είναι έμπνευση, είναι δημιουργία και η Πάτρα είναι μία πόλη που έχει αποδείξει ότι έχει άρρηκτη σχέση μαζί της, πόσο μάλλον όταν αυτή έρχεται για να δηλώσει την παρουσία της σε χώρους που έχουν κάτι από την αισθητική της και που αναδεικνύουν την ομορφιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, όπως είναι αυτός του Pas Mal. 

Η τέχνη αναδεικνύεται σε μέρη που την αναδεικνύουν, καθώς έχει την δυναμική για να αποκτά μαζί τους μία σχέση αμφίδρομη και δημιουργική, γεμάτη από συνθέσεις και αντιθέσεις που αποκαλύπτονται σε όλο τους το φάσμα στα μάτια ενός αντικειμενικού παρατηρητή.


Νίκος Καλατζής

Νίκος Καλατζής

Πρόκειται για ένα γεγονός πολύ σημαντικό για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, όπου οι Πατρινοί αναμένεται να «αγκαλιάσουν» με θέρμη, καθώς έχουν αποδείξει, κατά καιρούς, πως ξέρουν να εκτιμούν τέτοιες σοβαρές παρουσιάσεις.

Βλέπετε και ο χειμώνας έχει ανάγκη από τέχνη, έμπνευση, φαντασία και χρώμα.