Ξεκίνησαν οι πρώτες συγκρούσεις στα Εξάρχεια στο περιθώριο των πορειών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απαντούν με βομβίδες κρότου-λάμψης.

Από τις 17:00 άρχισαν να ανάβουν οι πρώτες φωτιές στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ μετά τις 18:00 ξεκίνησε νέα πορεία με 1.000 διαδηλωτές από κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Οι κουκουλοφόροι από νωρίς, έσπασαν πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και έστησαν οδοφραγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες. Οδοφράγματα έχουν στηθεί σε: Τοσίτσα, Νοταρά, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Μεταξά ενώ υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης, ομάδα κουκουλοφόρων παραβίασε την είσοδο σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπύρου Τρικούπη 14, κόβοντας με τροχό τις πόρτες, και έχουν καταλάβει την ταράτσα.

Σε 27 ανέρχονταν περί τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Περίπου στις 18:20 από την οδό Μεσογείων άρχισαν να κατεβαίνουν προς το Σύνταγμα οι δύο «Αίαντες» (οι γνωστές «αύρες») της ΕΛΑΣ οι οποίες βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο - η μία στη Βουλή και η δεύτερη στα Εξάρχεια.