Χριστούγεννα έρχονται και για ακόμα μία χρονιά οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα είναι δεκάδες στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. 

Οικογένειες που έχουν ανάγκη από βοήθεια και που χωρίς αυτήν δεν θα καταφέρουν να κάνουν Χριστούγεννα. Έχουν ανάγκη ακόμα και από ένα κουτί γάλα αφού για αυτές και τα παιδιά τους, το τόσο απλό αυτό είδος είναι ένα δώρο που θα τους χαρίσει χαμόγελα και θα τους κάνει να αισθανθούν κάπως καλύτερα, μπροστά στις δραματικές καταστάσεις τις οποίες βιώνουν. 

Οι Γιατροί του Κόσμου, έχοντας γίνει ένα με την τοπική κοινωνία, γνωρίζουν καλά τις καταστάσεις αυτές και τις βιώνουν καθημερινά, από μία άλλη οπτική γωνία, προσπαθώντας να βοηθήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν φτάσει να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Στις 14 Δεκέμβρη στην πλατεία Γεωργίου

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην διοργανώσουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση που έχουν "αγκαλιάσει" οι Πατρινοί και να δώσουν το σύνθημα για να σχηματίσουμε από κοινού ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα το οποίο θα μοιραστεί στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. 

Το "Δέντρο από Γάλα" θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Δεκεμβρίου, με την φροντίδα και την οργάνωση των στελεχών και των εθελοντών του Ανοικτού Πολυιατρείου των Γιατρών του Κόσμου, στην Πάτρα, με την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρέων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πλατεία Γεωργίου με τους ανθρώπους των Γιατρών του Κόσμου να βρίσκονται εκεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, φτιάχνοντας αργά, αλλά σταθερά το "Δέντρο από Γάλα". 

Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνουν μήνυμα σε όλους τους Πατρινούς για να βοηθήσουν και φέτος στην προσπάθεια που θα κάνουν και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα τόσο μεγάλο δέντρο που να φτάνει στην καρδιά των Χριστουγέννων, σκορπώντας την αγάπη και την χαρά σε δεκάδες οικογένειες. 

Μεγαλύτερες οι ανάγκες από ποτέ

"Είναι μία σημαντική εκδήλωση που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, ταυτόσημη με το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων που πάντα γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από τους Πατρινούς" τονίζει η Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη του Ανοικτού Πολυιατρείου της Πάτρας, Έφη Σαμαντά.

"Ευελπιστούμε και φέτος το "Δέντρο από Γάλα" να αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία της Πάτρας και να μπορέσουμε να μοιράσουμε χιλιάδες κουτιά στις οικογένειες. 

Πραγματικά οι ανάγκες είναι μεγάλες και φέτος θα έλεγα ότι είναι μεγαλύτερες από ποτέ αφού οι οικογένειες που έρχονται στο Πολυιατρείο μας έχουν αυξηθεί σημαντικά, κάτι που δείχνει ότι η φτώχεια έχει εξαπλωθεί σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους".


Περισσότεροι οι Έλληνες από τους μετανάστες

Σύμφωνα με την κ. Σαμαντά οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έρχονται να ζητήσουν βοήθεια είναι Έλληνες και προέρχονται από μεσαία στρώματα της κοινωνίας που κάποτε δεν είχαν πρόβλημα, έχοντας την οικονομική δυνατότητα να ζουν άνετα. Από τότε μέχρι σήμερα, αλλάξαν πολλά.

Στόχος των Γιατρών του Κόσμου, με δεδομένο ότι την περασμένη χρονιά συγκεντρώθηκαν 4.100 κουτιά από γάλα, είναι φέτος να ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός και να φτάσουμε - γιατί όχι;- τα 5.000.

Να φτιάξουμε, δηλαδή, ένα δέντρο από γάλα που θα στάζει αγάπη.