Στις 20 Νοεμβρίου ομάδα κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής «Στρογγυλέικα» που βρίσκεται μεταξύ της γέφυρας της Ερμίτσας και του κόμβου Τσίγκα στο Αγρίνιο καθώς και ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, Γιώργο Πέτρο, προκειμένου να βρεθεί λύση στις αρρυθμίες που παρουσιάζει ο δρόμος στον οποίο έχουν καταγραφεί θανατηφόρα τροχαία και δεκάδες σοβαρά με τραυματισμούς.

«Αντί να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στο εν λόγω τμήμα του δρόμου, δυστυχώς, πολλαπλασιάζονται. Στη συζήτηση με τον κ. Εισαγγελέα ζητήσαμε να ληφθεί από την πλευρά του πρωτοβουλία έτσι ώστε να δούμε μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Μάλιστα την ημέρα της συνάντησης κατέληξε και το έβδομο θύμα τροχαίου. Σκοπός μας ήταν να αντιληφθεί ο κ. Εισαγγελέας ότι η κατάσταση επείγει. Μας είπε πως παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα και ότι δεν θα είναι απλά παρατηρητής της εξελίξεων, αλλά θα λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να βρεθεί λύση. Θέλω να πως στον κ. Εισαγγελέα για πολλοστή φορά μπράβο. Είναι ένας άνθρωπος με θετική ενέργεια και ότι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας. Δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο της Δικαιοσύνης και αυτό το έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις. Ο δρόμος αυτός δεν είναι για ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων. Είναι δρόμος καρμανιόλα και αυτό άμεσα πρέπει να λάβει τέλος» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης, όπως αναφέρει το sinidisi.

Το ΙΝΚΑ, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, απέστειλαν και σχετικό έγγραφο (28 Νοεμβρίου) προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενημερώνοντάς τον για το θέμα. Λίγες μόλις ημέρες μετά, ο κ. Εισαγγελέας επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά δείχνοντας το ενδιαφέρον του για το θέμα καθώς μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους, έκανε γνωστό ότι συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στην Εισαγγελία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν -σε πρώτη φάση- την άποψή τους για το θέμα. Η σύσκεψη -εκτός απροόπτου- θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη.