Η Πάτρα, πέρα από μια μοναδική πόλη, περιτριγυρίζεται από πολλούς όμορφους προορισμούς, οι οποίοι απέχουν μια ανάσα από την Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ένας από αυτούς είναι η Ελεκίστρα.

Πρόκειται για ένα χωριό της Αχαΐας που αποτελεί έδρα της ομώνυμης τοπικής κοινότητας του δήμου Πατρέων. Κατά την εθνική απογραφή του 2011 η Ελεκίστρα είχε μόνιμο πληθυσμό 275 κατοίκους, ενώ η ομώνυμη τοπική κοινότητα είχε πληθυσμό 1.538 μόνιμους κατοίκους.

Ο οικισμός βρίσκεται χτισμένος σε μία ημιορεινή περιοχή, σε υψόμετρο 380 μέτρων περίπου, στους δυτικούς πρόποδες του Παναχαϊκού όρους και ανατολικά της πόλης της Πάτρας. Γειτνιάζει με την Καρυά, το Νέο Σούλι, τον Ριγανόκαμπο, το Ρυάκι, τον Ρωμανό και το Πουρναρόκαστρο και απέχει οδικώς 10 χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο της Πάτρας ενώ ένας μέσος χρόνος μετάβασης από και προς αυτό είναι περίπου 20 λεπτά.

Ειδικά τώρα που μπήκαμε στους Χειμερινούς μήνες, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μίνι εξόρμηση, αφού συνδυάζει την μοναδική θέα στην πόλη και το παιχνίδι στο χιόνι, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που το... στρώνει για τα καλά στην περιοχή.


φωτο - theodora.lazari

φωτο - theodora.lazari


φωτο - diamas1985

φωτο - diamas1985


Βίντεο: Photofx