Μία φιάλη ουίσκι πωλήθηκε αντί 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie’s. Απίστευτο και όμως αληθινό, αφού πρόκειται για το «Άγιο Δισκοπότηρο» στο χώρο των ουίσκι.

Το ουίσκι Macallan του 1926 που εμφιαλώθηκε το 1986, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ουίσκι που έχουν υπάρξει, και απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς καθώς η τιμή του σπάει συνεχώς κάθε ρεκόρ.

Από τις πλέον πολύτιμες συλλογές της φίρμας Macallan αναδεικνύεται εκείνη του 1926 που συμπεριλάμβανε 24 μπουκάλια που είχαν φιλοτεχνηθεί από γνωστούς καλλιτέχνες το 1986.

Τον Οκτώβριο μια φιάλη Macallan 60 ετών πουλήθηκε μέσω τηλεφώνου σε έναν συλλέκτη από την Ασία στην τιμή ρεκόρ του 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων, για να δει το ρεκόρ της να σπάει από ένα «αδελφάκι» της, καθώς στις 29 Νοεμβρίου μια ακόμη φιάλη από την ίδια συλλογή δόθηκε αντί 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Η συλλογή που βρίσκονταν τα δυο μπουκάλια έχει φιλοτεχνηθεί από τον Valerio Adami που έχει διακοσμήσει τις 12 από τις 24 φιάλες, ενώ οι υπόλοιπες έχουν την τέχνη του Peter Blake. Η συγκεκριμένη όμως φιάλη που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης ήταν ξεχωριστή, καθώς ήταν η μοναδική που ζωγραφίστηκε στο χέρι από τον Ιρλανδό καλλιτέχνη Michael Dillon.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το μπουκάλι που είναι όλο ζωγραφισμένο στο χέρι «απεικονίζει το Easter Elchies House της Macallan, εν αντιθέσει με το σκηνικό των σκωτσέζικων Highlands και αποτελεί πραγματικά μοναδικό κομμάτι». Η καλλιτεχνική νότα του μπουκαλιού έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα που ντύνει ένα μοναδικό ουίσκι που είναι ένα από τα πιο σπάνια ουίσκι που έχουν παραχθεί ποτέ.