Η υπόθεση του Πάνου Τζαβάρα που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στο Ρίο, τον Μάιο του 2012, επέστρεψε στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο. 

Ήταν η υπόθεση που είχε συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της πόλης και είχε σκορπίσει τον θρήνο, όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά σε πολλούς Πατρινούς. Το τροχαίο είχε συμβεί όταν τζιπ αυτοκίνητο παρέσυρε το παιδί που ήταν πάνω στο ποδήλατο του, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με τον αδελφό του. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αδελφός του άτυχου Πάνου, ο 20χρονος σήμερα Ανδρέας που περιέγραψε όλες τις λεπτομέρειες εκείνης της τραγικής μέρας.

Όπως είπε στο δικαστήριο μεταξύ άλλων, είδε να έρχεται ένα τζιπ αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα από την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ πέρασε ξυστά από τον ίδιο, την στιγμή που ο αδελφός του τον ακολουθούσε από πίσω του. 

Γυρίζοντας το κεφάλι του για να δει αν ο αδελφός του ήταν καλά, είδε ότι είχε εκσφενδονιστεί στο αριστερό μέρος ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν πίσω τους, ενώ το ποδήλατο του σε ένα άλλο αμάξι που ακολουθούσε. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα ήταν θολά στο μυαλό του, όπως είπε στο δικαστήριο. 

Το μόνο που θυμόταν, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του ήταν ότι στο νοσοκομείο η οδηγός δεν ήταν μαζί τους. Στη δίκη κατέθεσε και η μητέρα των δύο παιδιών, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου.