Μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα η Πάτρα και τα σωματεία της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχουν στη διάθεση τους ένα γήπεδο που ήταν ξεγραμμένο, εδώ και μία δεκαπενταετία περίπου. 

Το γήπεδο του Πετρωτού, δίπλα από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, εκεί που κάποτε αγωνιζόταν η τοπική ομάδα Ίκαρος Πετρωτού, ήταν κλειστό εδώ και αρκετά χρόνια.

Είχε κλείσει για να γίνουν έργα που όλα αυτά τα έτη δεν πραγματοποιήθηκαν για να ξεκινήσουν, ύστερα από πρωτοβουλία που πήρε η παρούσα δημοτική αρχή. 

Ο Κώστας Πελετίδης, έχοντας ρίξει σημαντικό βάρος στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ανέθεσε αυτό το δύσκολο έργο στον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, τον Κώστα Καραγκούνη, υπεύθυνο των δημοτικών γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας.

Ο Κώστας Καραγκούνης, αφήνοντας στην άκρη τα πολλά λόγια και προχωρώντας σε πράξεις, ξεκίνησε ήδη τις εργασίες στο γήπεδο που πλέον έχουν προχωρήσει, σε ότι αφορά τουλάχιστον την τοποθέτηση χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο. 

"Το γήπεδο αυτό είχε να λειτουργήσει από τότε που οι ομάδες αγωνίζονταν σε "ξερό". Εμείς καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κονδύλι από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ για να προχωρήσουμε το έργο και μέχρι ώρας όλα βαδίζουν καλά" τονίζει ο Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο patrasevents.gr. "Ήδη έχει μπει ο χλοοτάπητας και μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα εκτός απροόπτου το γήπεδο θα είναι έτοιμο για να λειτουργήσει". 

Το έργο θα κοστίσει 326.000 ευρώ. Πέρα από την τοποθέτηση χλοοτάπητα στον μέχρι πρότινος ξερό αγωνιστικό του χώρο, το σχέδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση κολόνων φωτισμού και διαμόρφωση αποδυτηρίων, αλλά και διάφορες ακόμα εργασίες που είναι να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του, όπως η δημιουργία κερκίδας. 


Οι εργασίες στο Σαραβάλι και τα σχέδια που έχουν σειρά

Παράλληλα με τις εργασίες στο γήπεδο του Πετρωτού συνεχίζονται οι εργασίες στο γήπεδο "Α. Ζάρρας" του Σαραβαλίου.

Το έργο εκεί περιλαμβάνει διαμόρφωση αποδυτηρίων, περίφραξη και την αλλαγή χλοοτάπητα. Εφόσον όλα πάνε καλά οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της δημοτικής αρχής λένε ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο από τώρα, με ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο στολίδι να παραδίδεται στα σωματεία της Πάτρας που το έχουν μεγάλη ανάγκη. 

Μετά από το Πετρωτό και το Σαραβάλι, σειρά έχει το γήπεδο των Ροϊτίκων. Εκεί θα γίνει ένα γήπεδο με χορτάρι, περίφραξη, κερκίδα και έναν όμορφο περιβάλλοντα χώρο, σε ένα έργο που θα ενταχθεί σε πρόγραμμα leader.

Μετά τα Ροΐτικα σειρά έχουν τα γήπεδα του Ψαθόπυργου (εκεί υπάρχει μία καθυστέρηση) και του Δρεπάνου όπου θα γίνουν εργασίες αναδιαμόρφωσης και ανακαίνισης τους. 

Το σημαντικό είναι ότι ο Δήμος, πάνω στο ζήτημα των γηπέδων, δεν σταματάει και συνεχώς ψάχνεται σκοπεύοντας να δημιουργήσει σύγχρονους ποδοσφαιρικούς χώρους, δίνοντας βοήθεια στα σωματεία και την χαρά στους φιλάθλους που θέλουν να δουν την ομάδα της συνοικίας τους να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια.