Μπορεί να άργησε κάπως να πάρει την απόφαση να λάβει μέρος στους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας, ήταν όμως να μην κάνει την αρχή. 

Ο Πατρινός αναβάτης/μοτοσικλετιστής Κώστας Φωτιάδης, από το 2012 που ξεκίνησε την συμμετοχή του σε τέτοιου είδους αγώνες, τα σαρώνει όλα, παίρνοντας το ένα μετάλλιο μετά το άλλο, δίνοντας παράλληλα μέσα από την παρουσία του μαθήματα υπεύθυνης οδήγησης πάνω στις μηχανές, μεταλαμπαδεύοντας έτσι ένα σημαντικό μήνυμα για τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους μεγαλύτερους, που οδηγούν δίκυκλα, είτε μικρού, είτε μεγάλου κυβισμού. 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το 2012 ο Κώστας Φωτιάδης παίρνοντας παρότρυνση από κάποιους φίλους του αποφασίζει και λαμβάνει μέρος στους αγώνες πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Στον παρθενικό του αγώνα στην Τρίπολη κατακτά την 2η θέση, στον δεύτερο του αγώνα στα Μέγαρα παίρνει την πρώτη θέση και όπως καταλαβαίνετε με τόσο καλά αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε να μην συνεχίσει τις κούρσες του αφού μπροστά του διαφαινόταν μία λαμπρή πορεία. 

Και έτσι έγινε. Στο τέλος του πρωταθλήματος κατακτά την 3η θέση στην κατηγορία Open, δείχνοντας την αξία του. Το 2016 μετά από τρία χρόνια αποχής, επαναλαμβάνει το εγχείρημα του και καταφέρνει να πάρει την 1η θέση και να γίνει πρωταθλητής στην κατηγορία Open.


Το 2017 αγωνίζεται ξανά κατακτώντας την τίτλο του καλύτερου Rookie, του καλύτερου δηλαδή πρωτοεμφανιζόμενου αναβάτη, στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των Superbikes. 

Μέσα σε τρεις αγωνιστικές χρονιές, έτσι, ο Κώστας Φωτιάδης είχε κατακτήσει δύο τίτλους, πράγμα που μόνο συχνό δεν είναι. Το 2018 πήρε μέρος και πάλι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και πλέον προετοιμάζεται με νέους στόχους για το 2019, περιμένοντας να κάνει μία ακόμα αξιοπρεπή εμφάνιση που γιατί όχι μπορεί να του χαρίσει ένα ακόμα μετάλλιο.

"Από μικρός είχα αγάπη για τις μηχανές. Η αγάπη μου αυτή και ορισμένοι φίλοι μου με οδήγησαν στο να πάρω μέρος στους αγώνες. Πριν από την συμμετοχή μου στους επίσημους αγώνες είχα πάρει βέβαια μέρος σε κάποιες φιλικές αναμετρήσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλά, δείχνοντας ότι θα έπρεπε να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το όλο θέμα"

Ο Κώστας Φωτιάδης όταν οδηγεί και είναι πάνω στην μηχανή του αισθάνεται υπέροχα."Μου αρέσει το άγχος, ο ανταγωνισμός και όλα τα στοιχεία αυτά που υπάρχουν πριν από τους αγώνες. Μέσα στον αγώνα αυτό που με χαρακτηρίζει είναι το πάθος για να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα". 

Η οικογένεια του είναι το στήριγμα του στην ενασχόληση αυτή. "Δεν θα μπορούσα να πάρω μέρος σε αγώνες αν δεν είχα την υποστήριξη τους. Θα ένιωθα εντελώς μόνος, κάτι που μου φέρνει ένα συναίσθημα που απεχθάνομαι" τονίζει.  


Το επίπεδο του αθλήματος, ο Κώστας Φωτιάδης θα το χαρακτήριζε αρκετά καλό, όμως πάσχουμε, όπως μας λέει σε υποδομές και οδηγική παιδεία. 

"Στους νέους που οδηγούν μοτοσικλέτα λέω "πάντα κράνος", "βάλτο καλά στο κεφάλι σου προτού σκεφτείς ότι θα οδηγήσεις". "Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του, τότε ποτέ στον δρόμο, να το κάνει αυτό στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας". 

Ο Πατρινός αναβάτης επιλέχτηκε να είναι στα Πρόσωπα της Χρονιάς, στον διαγωνισμό που διοργανώνει και φέτος η εφημερίδα "Πελοπόννησος". "Πιστεύω πως φέτος επιλέχτηκα στα πρόσωπα της χρονιάς, γιατί αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές μου, έχοντας μόνο 4 χρόνια παρουσίας και έχοντας κατακτήσει δύο σημαντικούς τίτλους" τονίζει ο ίδιος πάνω σε αυτό και προσθέτει: "Επιπλέον νομίζω πως και το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πολύ σημαντικό για τις ζωές μας και ιδίως για τους νέους ανθρώπους". 

Όσο για το 2019 που έρχεται; "Τα σχέδια που έχω για την νέα χρονιά του 2019, είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αναδεικνύοντας περισσότερες από πέρυσι, Πατρινές επιχειρήσεις διαφημίζοντάς τες, μέσω του αθλήματος μου. Αυτός είναι ο σκοπός που έχω θέσει και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω".