Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Άρμα Θέσπιδος στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, με το έργο του Σάκη Σερέφα ΜΑΜ.

Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει τις παραστάσεις, επισκέπτεται σχολεία, νοσοκομεία, Ιδρύματα, φυλακές και συλλογικότητες στην Πάτρα και την ευρύτερη Περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με την ίδια φιλοσοφία και πρόταση που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, προσφέροντας στο θεατή ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, ανατρεπτικό, με χιούμορ και ευαισθησία, που κρύβει ένα μάθημα ζωής.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων του Δεκεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:


Το έργο

Επί επτά χρόνια, ένας μοναχικός μαθητής, ο Ζοζέφ, κι ένας μοναχικός οδηγός λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια ιδιότυπη φιλία. Καθισμένοι πλάι-πλάι μέσα στο σχολικό λεωφορείο, συζητούν κι εξομολογούνται μυστικά κι εμπειρίες για την ευτυχία, τον έρωτα, τη μνήμη, τον θάνατο, τα ζόρια αλλά και τα κέφια της ζωής. Για τον μαθητή αυτή η σχέση αποτελεί μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει. Για τον οδηγό αποτελεί μια αφορμή για αναπόληση και επανεκτίμηση της ζωής που πέρασε.


Γύρω τους κινούνται ένας πατέρας που λατρεύει μανιακά τις κοιλαδογέφυρες, μια μητέρα που τρέφεται μόνο με άγριο ρύζι, μια γιαγιά που φορά χάι-τεκ κόκκινα αθλητικά παπούτσια, μια σαγηνευτική συμμαθήτρια και μια αγέλη συμμαθητών. Ανάμεσα στα επτά πιάτα που σερβίρονται στη διάρκεια του έργου περιλαμβάνεται ένα σκουμπρί γεμιστό με κάππαρη, σαλιγκάρια με δεντρολίβανο, λεμονάτες καρδιές αγκινάρας…κι ένας νόστιμος ταραμάς!

Ποιο μάθημα ζωής κρύβει η κάθε μια από αυτές τις τροφές μέσα της;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.
Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου,
Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.
Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου.

Μετά την περίοδο των εορτών το ΜΑΜ θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2610 623730 και 6936585904 κ. Πέτρος Βάης αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.